Ammar Mešić poslao važnu poruku o mentalnom zdravlju

Istog dana kada internetom kruži informacija da je mladić (22) iz Laktaša oduzeo sebi život zbog nasilja putem interneta, glumac Ammar Mešić podržao je putem Instagram REELS-a kampanju Unicef-a koja nam poručuje da jedni druge pitamo jedno jednostavno, ali važno pitanje – Kako si?

„Instagram. Svi su srećni. Niko nema nijedan problem. A šta se zapravo krije u čoveku? Anksioznost? Problemi?“, upitao je na Instagramu Mešić koji je podelio i svoje lično iskustvo.

„Uvek se događa nekom drugom. Slabijem. Ne meni. A onda se desilo. Napad panike koji ti oduzme kontrolu nad telom i nad mislima. Srećom, nisam bio sam. Nisi ni ti. Kad ti je pomoć potrebna, pitaj. Kad misliš da je potrebna nekom drugom, pitaj“, napisao je Mešić i poručio svima da jedni druge pitaju kako su.

„Pitajte ljude oko sebe kako su, ali stvarno. Unicef kampanja nas poziva da uradimo upravo to, što nam je svima i najpotrebnije. Iskreno posvećivanje i stvarno „Kako si?“. Ali stvarno“, zaključio je Mešić.


PODRŠKA JE TU:

Ukoliko se suočavate sa izazovima kada je u pitanju mentalno zdravlje, svakodnevno su vam potpuno besplatno dostupni psiholozi, psihoterapeuti i psihijatri koji su tu da saslušaju korisnika i pruže psihološku podršku. Razgovori se obavljaju putem platforme www.doktok.rs.

Takođe, u Klinici za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, je otvorena nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistva. Na telefonski broj 0800/309-309 se možete javiti svakoga dana i zatražiti pomoć. Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Za razgovor su dostupni i volonteri centra „Srce“ od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili putem mejla na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.

Foto: Ammar Mešić, Instagram

Nemanja Marinović
Kad ne uređuje tekstove, bistri politiku. Kad ne bistri politiku, bistri pop kulturu.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još