Zoomer ocenjuje: IGRA SUDBINE

I dok brojimo sitno do nove sezone megapopularne TV serije „Igra sudbine“ i anksioznost radi sto na sat da saznamo što pre da li je Ada Kanački ubijena, ili je ipak sve to dobro osmišljena zavera – vreme je za Zoomer ocenu. Ili u ovom slučaju dvoboj! Paša protiv Nemanje, potpuna polarizacija. A vi Zoomeri, izaberite sami stranu. Živeli! 🙂

Foto: Prva TV/Aleksandar Krstović

ALEKSANDAR PAŠALIĆ

Paša nije gledao, ne morate ni Vi. Nažalost poznajem ljude koji su opčinjeni ovim serijalom. Izlazak nove sezone za njih znači nešto neverovatno, ispunjujuće. Za nas koji ne razumemo hype oko bljutave copy-paste sapunice to znači da gubimo svoje najbliže, koji će svoje preostale moždane ćelije pokloniti malim ekranima, a u amanet će ostaviti samo telo koje se kreće, govori i naizgled samo podseća na normalnog čoveka. Brutalni hejt, znam. Ali ljudi, uspeli su da mi ogade čak i muziku Dade Topića. Zahvaljujem se uredniku što objavljuje ovaj komentar i iskoristiću priliku da apelujem na gledaoce da češće gledaju dnevnik i „Zadrugu“, pogledaće bar nešto „realno“.

Ali ‘ajde, jedan sad malo manji i realniji hejt. Glumci koji su se izređali u ovoj seriji uopšte nisu loši. Većina njih su mladi pozorišni glumci koji stvarno šiju u tome što rade – samo ne pred kamerom. Ne možete pristupiti filmskoj i TV glumi onako kao što pristupate pozorišnoj. Ono što je meni najviše ogadilo ovaj megapopularni TV serijal je ekstremno prenaglašena gluma. Kada tako nešto vidimo na televizoru, nekako mi je logično da ćemo prvo posumnjati na karikiranje i satiričan prikaz nečega. Ali avaj, oni zaista tako glume! („Ali kako znaš kad nisi gledao?“ Video sam isečke, i poželeo sam da mene neko iseče)

Ako Vam se gubi životni vek pred ekranom, učinite sebi uslugu i pogledajte „Guiding Light“.
To je sapunica koja se emitovala preko 50 godina, a zapravo vredi nešto (verujem IMDB-u, ne pada mi na pamet da je gledam hvala Bogu)

Ocena – u stvari ne, presuda bolje:
Doživotna robija za bilo koga ko u 21. veku nastavlja tradiciju sapunica (1/10)

Foto: Prva TV, printscreen

NEMANJA MARINOVIĆ

Whaaaat?!

Kada je serija krenula dugo, dugo, duuugo sam odbijao da je gledam iako su svi oko mene gledali i naravno da sam znao sve šta se dešava jer nije bilo moguće da ne čujem to što je za mene bilo „potpuno neartikulisana gluma izvesnog Stevana Piale“ i „histerično preglumljavanje Milice Milše“. I mislio sam sve isto što i Pašalić, a onda sam odlučio da joj dam šansu, seo i smarao cimera da mi objašnjava ko je tu kome otac, ko je kome majka, čija su deca zamenjena i šta je ZA IME SVETA svima njima Pančeta. Tada sam skontao, ili odlučio da za mene to bude tako – da je serija KEMP!

Ljudi, niko ne glumi toliko loše! Moj prvi komentar je bio – Stevan Piale je ili najgori glumac na svetu, ili je najbolji glumac na svetu koji svesno, savršeno dobro karikira glumce iz telenovela. Milica Milša?! Oni tupi pogledi u daljinu, ona potpuna nesvesnost svega oko sebe i glume kako je ona to zamislila, nezavisno od toga šta bilo ko drugi radi. Ljudi moji, MINA LAZAREVIĆ! A posebno Mina Lazarević koja glumi policajku brata“ koja glumi bosansku čistačicu?! Smehotresno! Mada mi je Pančeta apsolutni favorit, posebno kad je u ulozi tabadžije, a ne pokušavaju da je smeste u patetični kontekst. Elem, za kemp će reći da je „toliko loše da je zapravo dobro“. To je onaj horor film koji je toliko trivijalan da ti je smešan. E, meni je ovo kemp – toliko loša telenovela, toliko nepovezana priča, toliko trivijalan scenario koji nema veze sa životom, toliko preglumljavanja, patetike, toliko nebitnih likova i nebitnih uloga i toliko SJAJNA kombinacija glumaca koji zapravo nisu toliko loši, ali igraju najlošije uloge svojih života i u njima BRILJIRAJU. Posebno Iva Štrljić za koju imam osećaj kao da igra samu sebe i njoj je ovo definitivno životna uloga u kojoj blista.

Telenovele nisu prevaziđena forma za 21. vek i „sapunice“ su svuda oko nas, samo se nekad drugačije zovu. Neko će ih zvati „porodične drame“, neko „tinejdž drame“, neko „krimi drame“, ali u suštini sve su to sapunice. Neke su ozbiljno dobre, neke su ozbiljno loše, a neke ozbiljno dobro igraju na toj granici da budu „ni tamo, ni ovamo“. Možda je ovo moja fikcija, ali meni je „Igra sudbine“ ozbiljno dobar pokušaj da snimi ozbiljno loša serija i baš zato što je toliko loša – toliko je dobra. I ne mogu da dočekam novu sezonu da vidim šta je sa Adom! #teamAda

Ocena: 10/10 zato što kemp je ljubav, to se voli.

Foto: Prva TV, printscreen

A vi Zoomeri, da li vas je uhvatila manija za ovom serijom, ili je „hejtujete“ i skačete na daljinski da promenite kanal? Da li je serija jednostavno loša, ili je odlična baš zato što je toliko loša? Da li ste #TeamPaša ili #TeamNemanja? 😀

Cover photo: Prva TV/Aleksandar Krstović

Nemanja Marinović
Kad ne uređuje tekstove, bistri politiku. Kad ne bistri politiku, bistri pop kulturu.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još