ZOOMER NOVOGODIŠNJI PROGRAM: uspeli smo nemoguće

SREĆNA NOVA GODINA!

Na prvom mestu, hvala što ste bili uz nas u 2022. godini i zajedno sa nama napravili naše prve velike uspehe. Ne volimo mnogo da se hvalimo, ali Zoomer je u 2022. godini ušao u svoju treću sezonu i postao pravi mali todler. Još uvek smo mali, ali pitamo i istražujemo, bunimo se i ne odustajemo.

Naše traganje nam je donelo prvu regionalnu nagradu za prekograničnu saradnju, kao i nominaciju za kvir kolektiv za profesionalno izveštavanje na LGBT+ teme. Donelo nam je veliki rast naše online zajednice, mnoštvo novih priča, a posebno se ponosimo time što smo ušli u lokalne zajednice i doneli priče sa lokala iz svih beogradskih opština.

U našem novogodišnjem programu idemo korak dalje – ne stajemo na beogradskim opštinama, već pokušavamo ono što je gotovo nemoguće – da izveštavamo o problemima lokalnih zajednica u celoj Srbiji. Sa trenutnom medijskom situacijom i problemima lokalnih medija – ovo je gotovo nemoguća misija i za velike medije, a kamoli za male todlerčiće poput nas. Ali mi smo pokušali. I uspeli!

U decembru smo bili u 33 opštine u Srbiji – od severa do juga, od istoka do zapada. Prečešljali smo celu Srbiju u potrazi za odgovorima na jedno jedino pitanje – šta su stvarni problemi građana. Razgovarali sa njima, jedan na jedan, od vrata do vrata – slušali o problemima i tražili rešenja. Rešenja ćemo zajednički tražiti i putem lokalnih inicijativa u kojima ćemo učestvovati u ovim opštinama, a šta su izazovi donosi vam Zoomer novogodišnji program.

I mi ćemo odmarati u toku praznika, zato vas nećemo zatrpavati sadržajem već donosimo dve stvari – prošlu i novu godinu. U narednih deset dana na Zoomeru ćete moći da pratite dva serijala – Pogledi na 2022. godinu i Srbija u 2023. godini.

U prvom serijalu osvrnućemo se na sve ono što je obeležilo godinu – kroz našu, zumersku vizuru i naše, zumerske teme. U drugom serijalu ćemo se osvrnuti na to u kakvoj situaciji građani i građanke Srbije ulaze u 2023. godinu. I upravu tu ćemo doneti stvarne, opipljive priče iz lokalnih zajednica.

Gledamo se, čitamo i slušamo i u 2023.
Voli vas Zoomer

Foto: cottonbro studio / Pexels

Nemanja Marinović
Kad ne uređuje tekstove, bistri politiku. Kad ne bistri politiku, bistri pop kulturu.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još