Željko Mitrović kupio bioskop Odeon, pravi „nesvakidašnje pozorište“

Ukratko govoreći, Željko Mitrović poznaje pozorišnu publiku i smatra da je to što joj smeta masovnost elitistička hermetizacija, te će ponuditi pozorište koje će biti puno svih sedam dana u nedelji, a prvi komad će biti njegova autorska predstava.

Podsećamo, prema pisanju N1, nekadašnji bioskop Odeon, pod oznakom „poslovni prostor kulture – bioskopska sala“, prodat je 4. aprila. Cena za 2.524 kvadrata u centralnog beogradskoj Ulici kraljice Natalije 45, bila je 135.901.227 dinara. To je 53.843 dinara po kvadratu, odnosno oko 458 evra. Bioskop je, kako će se kasnije potvrditi, kupio Željko Mitrović.

„Već godinama pokušavam da pronađem i kupim prostor prikladan za pozorište specijalizovano za mjuzikle i zahtevne rok koncerte, što je razlog zašto sam učestovao na licitaciji, na sreću pobedio i kupio nekadašnji bioskop Odeon i cenu za to u potpunosti isplatio“, izjavio je juče Mitrović i dodao da mu je namera da u „ovoj sveopštoj krizi dramaturgije ponudi jedan potpuno novi alternativno-bulevarski rok koncept“.

Mitrović smatra da su današnja pozorišta koja su gadljiva na masovnost elitistička, tj. da je to „elitistička hermetizacija koja i služi da se ne obesmisli svrha postojanja posebnosti i onoga što danas zovemo – pozorišnom publikom“. Uveren je da će ponuditi koncept pozorišta koji će biti pun svih sedam dana u nedelji i za koje neće biti lako doći do karte.

A kako? Pa tako što će ovo pozorište biti svojevrsni scenski spektakl koji uključujuče četiri doživljaja: „Posetilac ne bi bio siguran da li je došao na pozorišnu predstavu, rok koncert, bioskopsku projekciju ili iluzionistički šou“, istakao je Mitrović.

Kako tvrdi, o ovome je često raspravljao sa svojim dobrim prijateljem Kevinom Spejsijem, a pozorište će otvoriti njegov autorski komad „Lucifer“.

Nakon što se svojevrsno igra sa televizijom i medijima već decenijama, Mitrović se poigrao i sa medicinom i ozoniranjem krvi u vreme pika pandemije, kao i naukom i dronovima, pa ostaje da se vidi koliko će uspeha imati sa novom igračkom.

Naslovna fotografija: ŽELJKO MITROVIĆ: KAMELEON U RUŽIČASTOJ MAGLI, JSP produkcija, youtube printscreen

Nemanja Marinović
Kad ne uređuje tekstove, bistri politiku. Kad ne bistri politiku, bistri pop kulturu.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još