Večeras DRAGOSLAVIA

Najveća smotra balkanskih, ma bolje rečeno JUGOSLOVENSKIH drag kraljica, spektakularni festival pod nazivom „Dragoslavia“ počinje večeras u Beogradu!

Novo izdanje „Dragoslavie“ otvara panel na temu „Dreg (kao) umetnost„, u foajeu Dvorane Kulturnog centra, u petak 10. juna od 18h. Na panelu će o dregu govoriti prepoznati dreg umetnici i umetnice Eric Dagger, Paola Yo Wolff i Uma Killix, a u ulozi moderatorke naći će se Sonja Sajzor.

A iz moderatorke – pravo u ulogu DJ-a!
A glavni šou dešava se sutra! Subota, 11. jun rezervisana je za veliki dreg šou u Domu omladine Beograda, nakon čega će do ponoći publiku svojim DJ setom zabavljati Sonja Sajzor. Sutra učestvuje veliki broj regionalnih dreg performera i performerki, što ovaj događaj čini jednim od najvećih dreg događaja na našem prostoru. Publika će moći da isprati najrazličitije nastupe, od kemp kraljica i stend up komičarki, preko vokalnih i scenskih performansa, a nastupaju Babsi Adler, Dia Vulva, Divon Jane, Dorijan Mavrični, Eric Dagger, Ezotera, Kvarcna Ruža, Ljubica Kafekuvarica, Luka Sa Naslovne Strane, Markiza de Sada, Nikkoletta Starleta, Ostroga, Paola Yo Wolff, Rubella Feminine, Šećerni Batica, Sonja Sajzor, Vesna MDMAzel i Victoria Owns.

DRAGOSLAVIA Live x Belgrade 2022 festival producirao je Andrej Ostroški, ljubiteljima drega poznatiji kao Dekadenca, uz podršku programa za kreativne producente napravljenog od strane British Council-a za prostor Zapadnog Balkana. Produkciju festivala su takođe podržale Švedska Ambasada u Beogradu, NVO Kulturnacija, NVO ReGeneracija, Nova Galerija Vizuelnih Umetnosti i Kulturni Centar Beograda.
Izvršne producentkinje festivala su Anđela Tadić i Mila Miljković.

Ulaz na sve događaje je besplatan!
Svi koji ne mogu da dođu moći će da prate livestream događaja.

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još