UREĐIVANJE s2:e3 / Srbija – zdravstveno ždrebe / Zoomer

Od toga da je Srbija ekonomski tigar, postavljamo pitanje da li je Srbija onda zdravstveno ždrebe? Jer, ako ćete nam zatvarati Poliklinike za studente i studentkinje i otežati im i/ili onemogući lečenje u gradu kome studiraju, čime se to Srbija hvali?

Čime se hvali predsednik u nemačkom tabloidu „Bild“ kada govori o vakcinaciji? Zašto ga nazivaju „herojem vakcinacije“? I ko?

U novom epizodi emisije #UREĐIVANJE razgovarala sam o ovim temama sa Nemanjom Rujevićem, novinarom DW na srpskom i Nedeljnika VREME, koji nam otkriva da srpski tabloid „Informer“ vest o Vučiću kao heroju vakcinacije, prenosi pre samog nemačkog tabloida „Bild“, koji o istoj i piše. Rujević naglašava da ne treba biti ciničan, jer Srbija ili sam predsednik, zaista jeste obezbedila dosta vakcina za građane i građanke. On podvlači i da je veoma važno upitati se kako će Vlada da motiviše građane i građanke na odlazak na vakcinaciju, s obzirom da ćemo u jednom trenutku imati više vakcina nego ljudi koji su prijavljeni za istu.

Kada smo kod vakcinacije, ali i sprezi medija i vlasti, komentarišemo i dešavanje ispred BelExpo centra gde se našla Jelena Zorić, novinarka N1 televizije.

Šta se desi kada se jedna reporterka nađe na terenu, uključi uživo u program sa sagovornicima ispred kamera? Šta se, potom, dogodi kada pokuša da kontaktira i eUpravu kako bi dobila odgovor čija je greška – njihova ili zaista građana i građanki? Desi se da premijerka Srbije lično zabrani radnicima i radnicama iz eUprave da daju bilo kakve komentare novinarima i novinarkama televizije N1. I to prizna javno, na vanrednoj konferenciji za medije.

Istoj onoj novinarki kojoj su ore samo dva dana dali orden države, sada je ućutkuju. Sada, ne dozvoljavaju ni da prizna eventualnu grešku.

Više o protekloj nedelji i vestima koje su je obeležili, i na koji način plivamo u moru dezinformacija, propagande i medijskih manipulacija, pogledajte u novoj epizodi.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Najnovije

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još