U pripremi je predstava USTAV I PRAVA GRAĐANA i BAŠ VI možete biti deo nje

GRUPA GRUPA & REFLEKTOR TEATAR raspisali su AUDICIJU za glumce i glumice u predstavi USTAV I PRAVA GRAĐANA.

USTAV I PRAVA GRAĐANA naslov je dokumentarne predstave, koja će biti zasnovana na dramaturški i scenski oblikovanim interpretacijama Ustava Republike Srbije. Odabrani glumci i glumice, zajedno sa autorskom ekipom i ekspertskim timom iz oblasti pravnih i društvenih nauka, prolaziće kroz edukativni i istraživački proces, koji uključuje radionice, predavanja, tribine i analize stručne literature.

Nakon toga, uslediće radionice dramaturškog oblikovanja teksta, koje podrazumevaju aktivno učešće glumaca i glumica. Proces rada na predstavi traje od 10. aprila do 1. jula, kada će predstava imati svoju premijeru na otvaranju festivala A.N.F.I. teatar u Kraljevu.

Predstava USTAV I PRAVA GRAĐANA, realizuje se u okviru projekta „Kultura za demokratiju“. Ovaj projekat pruža podršku nezavisnoj kulturnoj sceni u Srbiji da, koristeći kulturu i umetnost, podstiče kritičko i kreativno razmišljanje o društvenim temama koje su od važnosti za lokalne zajednice. Takođe, projekat Kultura za demokratiju podstiče saradnju aktera na nezavisnoj kulturnoj sceni, kreirajući na taj način prostor za promociju pluralističkih vrednosti i interkulturalnog dijaloga u Srbiji. Prva faza projekta traje od oktobra 2021. godine do februara 2025. i podržava ga Vlada Švajcarske, a sprovodi Hartefakt fond.

KO MOŽE DA SE PRIJAVI?

Traže se školovani glumci i glumice, rođeni 1988. godine, ili kasnije, odnosno: glumce i glumice koji su u oktobru 2006. godine bili maloletni i nisu imali pravo glasa na Referendumu, kojim je usvojen aktuelni Ustav. Malu prednost imaju glumci/glumice sa elementarnim poznavanjem oblasti prava, društvenih i političkih nauka, zainteresovani da prošire svoje znanje u ovim oblastima.

Prijave su otvorene do nedelje, 03. aprila u 20h.
Više informacija na sajtu REFLEKTOR TEATRA.

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još