Reflektor teatar: UREDNIK među 10 najboljih predstava u 2020. godini

Predstava Urednik premijerno izvedena u martu 2020. godine uvrštena je među 10 najboljih predstava prema pisanju kritičara/ki dnevnog lista Politika. Uprkos teškoj pozorišnoj sezoni i teškim uslovima u kojima se nezavisna pozorišta i inače nalaze, Reflektor teatar uspeo je da održi svoj kontinuitet i nađe nove načine na koji će da dopre do svoje publike.

Uspeh je utoliko veći kada smo svesni položaja nezavisnih institucija i nezavisnih umetnika i umetnica, pa se tako i nezavisno pozorište ne finansira od strane državnih institucija.

Podsetimo, predstava „Urednik“ govori o medijskim manipulacijama, propagandi i beskompromisnom plasiranju lažnih vesti. Takođe, predstava je i prostor da se prenesu kako lične, tako i profesionalne priče novinara i novinarki.

Predstava je odigrana svega devet puta u Beogradu na sceni Dorćol Platz-a, ali je imala i nekoliko gostovanja: u Kraljevu na festivalu Anfi Teatar kao i u srpsko-knjaževskom teatru u Kragujevcu.

Premijerna sezona predstave Urednik prekinuta je pandemijom koronavirusa iako ju je čekao sadržajan izvođački period. Uprkos tome sigurni smo u bogat pozorišni život i još puno igranja u Srbiji i regionu.

Hvala listu Politika i Ani Tasić na dobrim kritikama i borbi za aktivnu pozorišnu scenu, uprkos situaciji u kojoj smo se svi našli ove godine.

Autorski tim čine Vojkan Arsić i dramaturškinja Sara Radojković, a glumačku ekipu : Jelena Rakočević, Maja Šuša. Tanja Petrović Živković, Mirjana Zeljković, Aleksandra Cucić, Miloš Lazarov, Vladan Slavković, Darko Ivić, Uroš Novović i Marko Panajotović.

Avatar
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

ZOOMER OCENJUJE: Letnji hitovi p2 / New edition

Adios samoći, stigle su vrele noći i negde u daljini peva se "Raaanooo"… kao što smo videli prošle nedelje, retro pesme o...

Polovina mladih u Srbiji bez prihoda i želi da napusti zemlju

Čak 57% mladih u Srbiji ne zarađuje, dok njih 49% iskazuje želju da napusti zemlju, rezultati su „Alternativnog izveštaja o položaju i...

Rik i Morti konačno u Srbiji: šta rade u Savamali?

Već skoro deset godina Rik i Morti imaju različite avanture na mnoštvu raznolikih lokacija, a uvek smo se pitali gde bi otišli...

Sadisti i mazohisti na internetu: Ne budi hejter, baci lajk

Ako mislite da je hejter produkt modernog doba u velikoj ste zabludi. Mrzitelja koji nagomilani bes i nataložene frustracije ispoljavaju negativnim komentarima...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još