Preslušali smo domaće pesme za Evroviziju da vi ne biste morali… part 2

U prethodnom tekstu podelili smo sa vama prve utiske o ovogodišnjim takmičarima za Pesmu za Evroviziju i pre svega se fokusirali na unapred određene favorite, a sada, nekoliko dana kasnije – stiže i lista manje poznatih i afirmisanih izvođača koji mogu da iznenade…

ZEJNA – RUMBA

Ako je suditi po pregledima – Zejna može iznenaditi ove godine jer je trenutno na prvom mestu. Bivša pevačica grupe Luna donosi jednu od retkih brzih pesama koje nisu alternativa, već prava pravcata Evrovizija. Možda je malo previše repetitivna, sa jako malo teksta koji se vrti u krug – ali je taj tekst catchy i mogao bih se sad setiti na keca nekoliko upravo takvih pesama koje su se vrlo visoko plasirale. One pesme koje jednom čuješ i posle ceo dan pevaš i ako ne želiš. Uz energičan nastup i dobru koreografiju, ova pesma može biti njena karta za Liverpul.


LUKE BACK – SAMO MI SE SPAVA

Dečko koji je već viđen kao Konstrakta za 2023 jer se, slično njoj, u startu razlikuje od apsolutno svega što se nudi ove godine. I slično Konstrakti, ukoliko izaberemo njega imamo dve mogućnosti – ili da pokidamo, ili da bude potpuni fijasko. Ništa između nije moguće jer ovako alternativnu elektroniku još niko nije slao na Evroviziju. Biće jako zanimljivo kako će sve zvučati i izgledati na sceni jer on vrlo ima prostora da iznenadi.


FILIP BALOŠ – NOVI PLAN DRUGI SAN

Ova pesma je još jedna u kategoriji „ili pukovnik ili pokojnik“ i sve zavisi od uživo nastupa. Ovakve pesme su uspevale i da budu u vrhu i u apsolutnom dnu na Evroviziji. Sve će zavisiti od njega. Ali da je vajb odličan i da ima potencijala – itekako.


JELENA VLAHOVIĆ – KAO GROM IZ VEDRA NEBA

Da li su balade dobro prolazile na domaćem izboru zato što ih je statistički bilo najviše, ili zato što ih prosto publika voli? Ove godine među favoritima festivalima su sve brze pesme, što nismo do sada videli do sada – ali ako neka balada može da uđe u vrh to je možda upravo ova. Nažalost, ovu pesmu je već obeležio skandal u medijima jer je autor teksta predsednik Upravnog odbora RTS-a, što vokal kao što je Jelena ne zaslužuje – a sada će imati dodatan pritisak da se dokaže uprkos predubeđenjima koje je publika mogla da stekne iz medija.


BORIS SUBOTIĆ – NEDOSTUPAN

Najveća nepravda prošlogodišnjeg izbora je što Boris nije bio u finalu sa fantastičnom baladom „Vrati mi“, koja bi ove godine bez sumnje bila u top5! Ove godine će mu biti možda i teže jer je energičnija pesma u pitanju, a ove godine je takvih dosta – ali njegova velika prednost su sjajne vokalne mogućnosti koje će ga zasigurno izdvojiti. Srećno, Borise!


EEGOR – STARAC DANA

Kada vas prođe prvobitni šok jer uošte ne očekujete ni ovu tehniku pevanja, ni tekst i sve vam na prvu loptu zvuči haotično – onda skontate da uopšte nije loše. Pesma ima priču koja može biti zanimljiva strancima, ne treba ovo baš tek tako otpisati.

Nemanja Marinović
Kad ne uređuje tekstove, bistri politiku. Kad ne bistri politiku, bistri pop kulturu.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još