Predstava UREDNIK: 8. i 9. april u Reflektor teatru

Nezavisna omladinska pozorišna produkcija Reflektor teatar, poznata po tome što se u svojim komadima bavi posmatranjem društva i njegovih problema kroz prizmu mladih, i ovog proleća nastavlja da postavlja brojna pitanja koja se tiču kako njihove tako i drugih generacija.

Uz poštovanje svih preporučenih mera zaštite i ograničen broj karata, u sezoni „Opet Sloboda” nastavljamo sa bogatim aprilskim repertoarom u Dorćol Platz-u. Sve predstave na repertoaru su zakazane za 19 časova.

Predstava „Urednik” je „drama o posledicama igranja istinom”. Ispituje fenomen „post-istine”, ali i ukazuje na položaj medijskih radnika i radnica uz pitanje: „Šta biste vi uradili?”. Izvođenje predstave „Urednik”, imaćete priliku da pogledate 08. i 09aprila.

Nakon martovskog izvođenja predstave „SMRT FAŠIZMU! O Ribarima i Slobodi”, koje je bilo posvećeno Dragoljubu Đuričiću, muzičaru, antifašisti, kompozitoru i članu autorskog tima ove predstave, novo izvođenje je zakazano za 14. april. Predstava kazuje priču o Ivi Loli Ribaru, njegovoj porodici i Slobodi Trajković, njegovoj verenici. Priču o herojstvu jedne ranije generacije, glumačka ekipa prenosi kroz sopstvena shvatanja tadašnjih i sadašnjih idola i ideala mladih, te preispituje šta njima danas znači borba protiv fašizma i kako je razumeju.

Kao jedan od najigranijih i najpoznatijih komada u istoriji srpske dramaturgjie, „Sumnjivo lice” se u široj javnosti percipira kao laka, bezbrižna komedija. U ovoj postavci, postavlja se pitanje o kritičkom potencijalu ove komedije. Umesto lakoće i razbibrige, ova predstava tera vas da se zamislite: na koji način sistem prisvaja anti-sistemsku umetnost i kako kontroverzni, osporavani tekstovi na kraju postaju klasika, lektira za osnovnu školu? Predstava „Sumnjivo lice” zakazana je za 19. april.

„Muškarčine”, najigraniju predstavu Reflektor teatra, ovog meseca možete pogledati 24. aprila na sceni Dorćol Platza „Šta znači biti pravi muškarac u Srbiji danas”, pitanje je koje postavlja sedam momaka u ovom pozorišnom dokumentarcu, kroz preispitivanje rodnih stereotipa koji vladaju na Balkanu, te ličnih priča i iskustava.

Više informacija o predstavama, repertoaru i drugim aktivnostima, mogu se pronaći na sajtu Reflektor teatra i njihovim društvenim mrežama.

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još