Pozorišna žurka povodom desetog rođendana Reflektor Teatra

Reflektor teatar ove godine obeležava svoj deseti rođendan. Ovim povodom teatar je pripremio celodnevni spektakl koji počinje panelima, nastavlja se zajedničkim izvođenjem dve udarne predstave, a završava žurkom na dva stejdža na kojoj nastupa Bojana Vunturišević!

Reflektor Teatar će svoj rođendan proslaviti 30. novembra u Dorćol Platzu, tačno deset godina od izvođenja prve predstave. U pitanju su kultne „Muškarčine“, koje će se ovim povodom igrati zajedno sa najnovijom predstavom Reflektora – „Devojčice“ – kao predstava u dva čina, sa početkom od 18h. Nakon predstava, od 21h počinje muzički program na dva stejdža – na glavnom stejdžu u Dorćol Platzu nastupiće MKDSL i Bojana Vunturišević, dok će na stejdžu prekoputa u Koska baru biti jazz svirka sa Max Kochetovim kvartetom. Ceo program otvoriće „Panel za desetku“ koji počinje u 15h.

„Nedavno smo se interno, mi iz E8 zajednice, osvrnuli na poslednjih 10 godina i dešavanja koja su u tom periodu obeležila naše živote, Srbiju, svet. U jednu deceniju svašta stane – suze, smeh, sreća, bes, neizvesnost, tuga. Kada svoj život uporedim sa životom Reflektora, primećujem da ne posotoje velike razlike“, ističe Milena Bogavac, kreativna direktorka Centra E8 i dramaturškinja i rediteljka u Reflektor teatru. Ona dodaje da su zajedno prošli i kroz lepe i ne tako lepe trenutke, ali da su uvek nastavljali dalje.

„Ono što nas je uvek motivisalo jesu naše ekipe na sceni i iza nje, maldi studenti i studentkinje koje su svoje prve uloge odigrali baš kod nas, publika koja je zaista uvek bila više od publike i zbog koje smo tu gde jesmo, kao i patneri kojima dugujemo veliku zahvalnost za podršku na svakom koraku“, dodaje Bogavac.

Rođendanski dan započeće „Panelom za desetku“, na kom će govoriti onsnivači/ce, saradnici/ce, glumci/ce i članovi/ce produkcionog tima teatra. Panel će se održati na Dorćol Platz-u. Oni će podeliti kako je izgledao rad u teatru, šta su oni doneli njemu, ali i šta je on doneo njima.

Pre zvaničnog nastanka Reflektor teatra, 30. novembra 2012, nastali su oni – „Muškarčine“. Kao njegovi osnivači, popločali su put mnogim budućim predstavama koje uvek imaju isti cilj, da ukažu na probleme u našem društvu. Novembra 2022. godine, kao najnovija predstava i pojačanje „Muškarčinama“, došle su „Devojčice“.  Ekipe ovih predstava odigraće poseban rođendanski komad, u dva čina. U prvom činu, deset devojaka govori o svom odrastanju u Srbiji danas. U drugom činu, šestorica mladića – slave deset godina od svoje premijere.

Tog dana, ulaznica za jednu predstavu važiće za dve, a karte možete kupiti preko tickets.rs. Predstava počinje u 18.00 časova, u prostorijama Reflektor teatra na Dorćol Platzu.

Vreme nakon predstave, rezervisano je za muziku i druženje.

Tekstovi i vokal Bojane Vunturišević daju posebnu draž predstavama, pa će ona, svojim mini-koncertom pod reflektorom, ulepšati i ovaj jubilarni rođendan. Ona će tim povodom izvoditi svoje pesme, kao i songove iz predstava Reflektor teatra koje je komponovala.

Pored njenih stihova, prisutni će uživati i u zvucima džez muzike, a za dobru atmosferu brinuće se i DJ setovi.

 „Kada su prvi put odigrane „Muškarčine“, svi smo pomislili kako bismo voleli da jednog dana imamo svoje pozorište sa stalnim repertoarom. Tada nam je to delovalo nemoguće, kao što nam i sada neke stvari deluju, ali verujem da ću za deset godina reći isto. Tek smo ušli u drugu deceniju, a već smo uradili mnogo toga. Sada, sa istim ciljem, vrednostima i motivacijom nastavljamo da radimo i svetlimo u mraku“, naglašava Vojkan Arsić, izvršni direktor Centra E8 i režiser u Reflektor teatru.

Reflektor teatar je nezavisno angažovano pozorište sa stalnim repertoarom koje posluje u okviru E8 zajednice.

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još