POZIVAMO NA SOLIDARNOST: Benefit za opstanak Solidarne kuhinje

Solidarna kuhinja već tri i po godina priprema kuvane obroke za najugroženije sugrađane i sugrađanke i ukazuje na problem siromaštva i gladi. Zbog neprekidnog rasta broja ljudi koji dolaze po obrok na punkt, povećao se broj kuvanih obroka koje dele, kao i količina namirnica koje nabavljaju. U odnosu na prošlu godinu, kada su pripremali po 450 obroka, ove godine nedeljno su u proseku delili preko 600!

U našim loncima se nedeljno krčka preko 250 kilograma povrća, mesa, soje, žitarica i drugih namirnica. Cene namirnica, poskupljenja komunalija, kirije i gasa otežavaju rad Solidarne kuhinje, pa tako opstanak naše organizacije, koja se od samog početka finansira isključivo putem donacija pojedinaca, sada visi o koncu„, navodi se u saopštenju Solidarne kuhinje koja, zarad opstanka, organizuje benefit žurku u subotu, 9. Septembra u Ljubimcu (Cetinjska 15), od 16 do 01h.

Pozivamo vas da dođete, donirate i omogućite nam da nesmetano nastavimo da kuvamo. Tako ćete postati deo mreže solidarnosti koja nam čuva nezavisnost u radu. Od 16h (pa do isteka zaliha!) očekuje vas ručak – služićemo kremasti rižoto sa pečurkama koji će pripremati naši aktivisti i aktivistkinje. Ovo je i način da izgradimo i ojačamo mrežu solidarnosti, pa smo za za veće donacije pripremili poklone – platnene cegere, majice i kecelje„, piše u saopštenju.

Za dobar provod pobrinuće se prijatelji organizacije: od 20h Dabižljević iz HKLRZ čiji su setovi kvalitetno isheklani sitnim vezom između dip hausa, esida, džekin hausa, tehna pa sve do getoteka, a u 22h stiže Lukto i donosi šareniš od dipa i hipnotika do Berlin tehna.

Sve koji nisu u mogućnosti da se pridruže novac za namirnice mogu uplatiti na dinarski račun: 160-6000001211075-56 (primalac: Solidarna kuhinja).
Solidarna kuhinja ima i PayPal nalog, tako da iz inostranstva sredstva možete uplatiti putem paypala na linku www.paypal.me/solidarnakuhinja.

Avatar
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

RISE – Besplatan program za razvoj biznisa koji pozitivno utiče na društvo

Konkurs za Regionalni inkubator za socijalne preduzetnike (RISE), program koji mladima pruža stručnu i finansijsku podršku da razviju biznis koji će da...

Otvorena izložba Matilde Romanjoli – „Sun Beneath/Sunce ispod“ u Bioskopu Balkan

Savršena studija tela u vidu monumentalne skulpture dvostrukog portreta koju morate videti uživo! Italijanska umetnica mlađe generacije, Matilde Romanjoli...

Branka Katić: Ovo je brzo vreme pa svi pokušavaju brzo da snimaju, ali ne mislim da je to uvek dobro

Ne tek završenom filmskog festivalu LIFFE u Leskovcu publiku je oduševio performans naše proslavljene glumice Branke Katić, koja je predstavila film „Praznik...

Otvoren konkurs za drugu generaciju ZOOMER digitalne laboratorije

Omladinski portal ZOOMER raspisuje konkurs za drugu generaciju polaznika i polaznica programa „ZOOMER digitalne laboratorije – Zlab“! Program je...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još