POZIVAMO NA SOLIDARNOST: Benefit za opstanak Solidarne kuhinje

Solidarna kuhinja već tri i po godina priprema kuvane obroke za najugroženije sugrađane i sugrađanke i ukazuje na problem siromaštva i gladi. Zbog neprekidnog rasta broja ljudi koji dolaze po obrok na punkt, povećao se broj kuvanih obroka koje dele, kao i količina namirnica koje nabavljaju. U odnosu na prošlu godinu, kada su pripremali po 450 obroka, ove godine nedeljno su u proseku delili preko 600!

U našim loncima se nedeljno krčka preko 250 kilograma povrća, mesa, soje, žitarica i drugih namirnica. Cene namirnica, poskupljenja komunalija, kirije i gasa otežavaju rad Solidarne kuhinje, pa tako opstanak naše organizacije, koja se od samog početka finansira isključivo putem donacija pojedinaca, sada visi o koncu„, navodi se u saopštenju Solidarne kuhinje koja, zarad opstanka, organizuje benefit žurku u subotu, 9. Septembra u Ljubimcu (Cetinjska 15), od 16 do 01h.

Pozivamo vas da dođete, donirate i omogućite nam da nesmetano nastavimo da kuvamo. Tako ćete postati deo mreže solidarnosti koja nam čuva nezavisnost u radu. Od 16h (pa do isteka zaliha!) očekuje vas ručak – služićemo kremasti rižoto sa pečurkama koji će pripremati naši aktivisti i aktivistkinje. Ovo je i način da izgradimo i ojačamo mrežu solidarnosti, pa smo za za veće donacije pripremili poklone – platnene cegere, majice i kecelje„, piše u saopštenju.

Za dobar provod pobrinuće se prijatelji organizacije: od 20h Dabižljević iz HKLRZ čiji su setovi kvalitetno isheklani sitnim vezom između dip hausa, esida, džekin hausa, tehna pa sve do getoteka, a u 22h stiže Lukto i donosi šareniš od dipa i hipnotika do Berlin tehna.

Sve koji nisu u mogućnosti da se pridruže novac za namirnice mogu uplatiti na dinarski račun: 160-6000001211075-56 (primalac: Solidarna kuhinja).
Solidarna kuhinja ima i PayPal nalog, tako da iz inostranstva sredstva možete uplatiti putem paypala na linku www.paypal.me/solidarnakuhinja.

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još