Podcast MLADOST s1:e5 / Jelisaveta Miletić / Zoomer

U današnjoj epizodi razgovaramo sa Jelisavetom Miletić, jedinom ženom u ekipi Njuz.net-a. Ona je sa nama podelila svoje radno iskustvo kao client seeker, kao i šta to zapravo znači. Razgovarale smo i o njenom prelasku iz pozorišta u korporacijski rad, i šta ju je to odvuklo na tu drugu stranu.

Jelisaveta je rođena Kragujevčanka i potiče iz novinarske porodice, a pozorište joj je velika ljubav i strast. Tako i ne čudi da je završila Fakultet dramskih umetnosti, na odseku za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture. Pre nego što je počela svoj rad u marketingu i pre odlaska u ekipu Njuz.net-a, radila je na nekoliko predstava među kojima je i „Romeo i Julija“ u režiji Mikija Manojlovića. Sa njom smo malo više razgovarale o tome, ali i njenim ostalim projektima, kako u pozorištu, tako i na Dev9t festivalu u Beogradu. Ona ističe kako je to intezivan ali i lep rad, sa divnim ljudima koji devet dana ne staju i kako kaže:

„U jednom trenutku više ne znaš da li si prljav ili si umoran ili si žedan, ali znaš samo da si srećan“

Ona ima i dva psa, sa kojima i provodi ovo vreme u izolaciji. Zato je sa nama i podelila baš ovu fotografiju – pas, reka i čamac, i ističe „sve je jednako bitno“. Na čamcu je udomljeni pas Žoza koji joj je promenio život.

„Žoza je moj mir, moja oaza“

Kako je tekao razgovor, sa Jelisavetom smo razgovarale i o njenom primarnom zanimanju i pitale je kako je to raditi u Njuz.netu i biti deo takve ekipe. Ona odgovara:

„Pa biti deo Njuz.net-a, kao raditi, da ti to bude posao je stvarno dreams comes true zato što to nije samo posao, to je nekako sastavni deo tvog života; u tom kontekstu, ja nemam samo kolege, ja njih smatram kao svojim prijateljima i ne samo njih nego i njihove predivne porodice. Lepo je, intezivno je, kao da imaš stariju braću.“

Zanimalo nas je i da li radi na konceptu emisije „24 minuta“. Ističe da nije deo ekipe koja radi na toj emisiji, i na pisanju scenarija, već da upravlja društvenim mrežama tako da je srećna što jednim delom doprinosi i tome. I navodi:

„Ali svakako je lep osećaj, bez obzira što konkretno ne učestvujem na pisanju scenarija, što svake nedelje od utorka do četvrtka ja sedim sa tim ljudima i slušam ih kako stvaraju.“

Kako ne bismo da vam mnogo otkrivamo šta je još to sve Jelisaveta podelila sa nama, o svom životu i radu, predlažemo da poslušate epizodu sa ovom herionom mladosti, koja nam je između ostalog odgovorila i na pitanje ko su za nju heroji i heroine mladosti.

Imamo priliku i da slušamo njenu omiljenu pesmu, koja budi uspomene na jedno leto i koja ima i drugu verziju, a u izvođenju koga je ta, nešto drugačija verzija, poslušajte Jelisavetu.

Podcast Mladost se bavi mentalnim zdravljem i emocionalnom dobrobiti mladih, pitanjema nasilja, odnosno nenasilja, opresivnim strukturama poput rasizma, seksizma i ekstremizma, kao i pokušajima njihove prevencije. Podcast treba da ohrabri i osnaži mlade da u svakoj prilici ispolje svoje potencijale, i tako postanu heroine i heroji svojih života i svojih zajednica.

Voditeljke podcast-a su Jana Šarić i Tamara Urošević.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Najnovije

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još