Otvorene prijave za „Drinsku letnju školu 2023”

Inicijativa mladih za ljudska prava otvorila je poziv za mlade studente/kinje, novinare/ke, aktiviste/kinje i umetnike/ce od 18 do 30 godina iz Srbije da se prijave na obrazovni program „Drinska letnja škola 2023” koji će se održati od 2. do 5. juna 2023. godine.

Ako nisi siguran/na da imaš dovoljno informacija o ratu u Bosni i Hercegovini i želiš da saznaš više, ali nemaš sa kim da razgovaraš o tome – onda je ovo program za tebe! Na obali reke Drine, koja se često navodi kao simbol podela, razgovaraćemo o činjenicama, pravu, pravdi, politici i miru.

„Drinska letnja škola” predstavlja četvorodnevni program koji ima za cilj da kroz niz interaktivnih predavanja, radionica, projekcija filmova i poseta učesnice/ke upozna sa činjenicama koje si tiču ratne prošlosti sa fokusom na najmasovnija kršenja ljudskih prava na području Bosne i Hercegovine u periodu od 1991. do 1995. godine.

„Kroz četvorodnevni program “Drinske letnje škole” učesnice i učesnici imaće priliku da razgovaraju i saznaju više o političkom kontekstu devedesetih godina, pravnim kvalifikacijama zločina, deportacijama civila iz zaštićenih zona, seksualnom nasilju u ratu, medijskom izveštavanju tokom devedesetih godina, storytelling-u, kao i o mirovnim praksama. Učesnici i učesnice programa imaće priliku i da posete Memorijalni centar „Potočari – Srebrenica” u Bosni i Hercegovini„, navode organizatori.

Rok za prijave je 15. maj do 15h, a više informacija možete pronaći na sajtu Inicijative.

Naslovna fotografija: Frans van Heerden / Pexels

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još