Novi film Džonija Depa i dokumentarac „YU grupe“ na ovogodišnjem Zemun festu

Tradicionalni beogradski letnji festival Zemun Fest i ove godine održaće se od 23. do 27. avgusta na tri lokacije u srcu jednog od najlepših delova grada. Na samom kraju avgusta, Zemun će biti mesto filmskih premijera, umetničkih izložbi, jedinstvenog street market-a i tri koncerta muzičkih velikana, Partibrejkersa, Van Gogh i YU Grupe.

Ovo izdanje Zemun Festa biće u znaku legendarnih Zemunaca – „YU Grupe„, koji su obeležili istoriju jugoslovenskog rokenrola, ali i istoriju ovog kraja Beograda. Publika Zemun Festa imaće priliku da 24. avgusta uživa u projekciji filma „YU grupa – Trenutak sna” reditelja Darka Lungulova:

Ovo nije uobičajeni muzički dokumentarac, ovo je intiman pogled na to šta znači biti legendarni bend, i biti porodica. Pratili smo članove YU grupe na koncertima, probama, snimali intimne trenutke, intervjue, putovali smo snjima, intervjuisali bivše članove benda i članove porodice,  istraživali arhivski materijal. Snimanje filma počelo je još decembra 2015. koncertom u Hali Sportova, kojim je legendarna grupa obeležila 45 godina postojanja, a završeno je fantastičnim koncertom na Tašmajdanu gde su obeležili više od pola veka rokenrola. Film „YU Grupa – trenutak sna“ je priča o rokenrol grupi koja je nadživela zemlju po kojoj je dobila ime, ali i priča o porodici. Film prati trojicu braće Jelić koji se rađaju i odrastaju zajedno sa novom Jugoslavijom. Priča se prepliće između sudbine zemlje, sudbine grupe i porodice. Ovo je intiman pogled na to šta znači biti zajedno u bendu, ostati zajedno, boriti se i izboriti i šta znači biti deo istorije. U ovaj jedinstven film, sniman sedam godina, stalo je 80 godina života, 60 i nešto godina sviranja rokenrola, 50 i nešto godina YU Grupe i 45 godina jedne bivše zemlje“, izjavio je reditelj Darko Lungulov.

Dragi i Žika Jelić ne kriju zadovoljstvo što će imati priliku da sviraju u svom Zemunu i što će se na festivalu, pod vedrim nebom, i prikazati i film o njima.

U Zemunu smo stasavali, dobili ime, Zemun i Dunav neizbežni su za nas, u Zemunu živimo, stvaramo, vežbamo..Radujemo se i filmskoj projekciji i koncertu, čekamo vas sa zadovoljstvom, mi smo uvek spremni, mi živimo rokenrol!“, izjavili su Jelići.

YU grupa će na glavnoj bini na Zemunskom keju 27. avgusta zatvoriti festival, na kome će prethodno svirati 24. avgusta sastav Red danger, 25. avgusta Partibrejkers i 26. avgusta grupa Van Gogh.

Što se filmskog programa tiče, deo programa predstojećeg festivala biće otvoren 23. avgusta svečanom projekcijom ostvarenja koje je otvorilo i Kanski festival – „Žan Di Bari“ sa Džonijem Depom u glavnoj ulozi, prvim velikim filmom legendarnog glumca nakon „kenselovanja“ u Holivudu zbog sudskog spora sa bivšom suprugom.

Ulaz za sve posetioce je besplatan.

Fotografije u tekstu: Wood

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još