NAPUSTI OKVIRE REALNOSTI – Studenti FON-a ponovo pomeraju granice

Studentska organizacija ESTIEM Lokalna Grupa Beograd pri Fakultetu organizacionih nauka organizuje projekat VISION – Extend your Reality od 19. do 25. marta. Ovogodišnja tema projekta će obuhvatiti virtuelnu, pomešanu i proširenu realnost.

ESTIEM je Evropska mreža studenata industrijskog inženjerstva i menadžmenta koja se sastoji od 77 lokalnih grupa širom Evrope. Lokalna Grupa Beograd postoji već 16 godina i trenutno broji 120 aktivnih članova, a kroz organizovanje mnogobrojnih projekata internacionalnog tipa postaje jedna od najistaknutijih u mreži.

Vision je jedan od najstarijih projekata organizacije ESTIEM, koji se svake godine održava u nekoj evropskoj prestonici. Cilj samog projekta je da studentima približi aktuelne teme iz oblasti tehnologije, ekonomije i društva. Proširena realnost kao trenutno goruća tema, biće im predstavljena kroz niz radionica i predavanja iz različitih oblasti u kojima ima svoju primenu.

Šta sve čeka učesnike?

Svoje sedmodnevno putovanje kroz virtuelnu realnost učesnici će započeti radionicama o opštoj edukaciji o VR-u i XR-u i njihovoj upotrebi u poslovanju i marketingu, kao i radionicom o projektu MetaHuman Shaman od strane Milana Levnajića. Drugi dan je rezervisan za radionicu godišnjeg partnera ESTIEM-a, kompanije Grundfos. Nakon upoznavanja sa temom, imaće priliku da otputuju u muzeje širom sveta sa Vitomirom Jevremovićem, osnivačem platforme VR-All-Art, putem koje se izlažu i prodaju umetnička dela i omogućava virtuelna poseta muzejima. U nastavku projekta sledi niz drugih radionica o arhitekturi i filmskoj industriji, kao i radionica od strane profesora sa Fakulteta organizacionih nauka. Na kraju projekta studente očekuje relaksirajuće finale sa Anom Andonov koja će se potruditi da dočara korišćenje VR-a u psihologiji, kao i značaj VRET tehnologije u lečenju fobija i anksioznosti.

Pored širokog spektra znanja koje će studenti imati priliku da steknu, očekuju ih i druge dnevne i noćne aktivnosti koje će njihov boravak u Beogradu učiniti potpunim. Kroz ture gradom, upoznaće se sa našom kulturom i običajima, dok će se za noćni provod po kome smo itekako poznati organizovati razne tematske večeri, poput internacionalne večeri i večeri filma.

Više informacija na sajtu – estiem.org.rs, kao i na društvenim mrežama: Facebook – ESTIEM LG Belgrade, Instagram – @estiemlgbelgrade i LinkedIn – ESTIEM LG Belgrade.

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još