NAPUSTI OKVIRE REALNOSTI – Studenti FON-a ponovo pomeraju granice

Studentska organizacija ESTIEM Lokalna Grupa Beograd pri Fakultetu organizacionih nauka organizuje projekat VISION – Extend your Reality od 19. do 25. marta. Ovogodišnja tema projekta će obuhvatiti virtuelnu, pomešanu i proširenu realnost.

ESTIEM je Evropska mreža studenata industrijskog inženjerstva i menadžmenta koja se sastoji od 77 lokalnih grupa širom Evrope. Lokalna Grupa Beograd postoji već 16 godina i trenutno broji 120 aktivnih članova, a kroz organizovanje mnogobrojnih projekata internacionalnog tipa postaje jedna od najistaknutijih u mreži.

Vision je jedan od najstarijih projekata organizacije ESTIEM, koji se svake godine održava u nekoj evropskoj prestonici. Cilj samog projekta je da studentima približi aktuelne teme iz oblasti tehnologije, ekonomije i društva. Proširena realnost kao trenutno goruća tema, biće im predstavljena kroz niz radionica i predavanja iz različitih oblasti u kojima ima svoju primenu.

Šta sve čeka učesnike?

Svoje sedmodnevno putovanje kroz virtuelnu realnost učesnici će započeti radionicama o opštoj edukaciji o VR-u i XR-u i njihovoj upotrebi u poslovanju i marketingu, kao i radionicom o projektu MetaHuman Shaman od strane Milana Levnajića. Drugi dan je rezervisan za radionicu godišnjeg partnera ESTIEM-a, kompanije Grundfos. Nakon upoznavanja sa temom, imaće priliku da otputuju u muzeje širom sveta sa Vitomirom Jevremovićem, osnivačem platforme VR-All-Art, putem koje se izlažu i prodaju umetnička dela i omogućava virtuelna poseta muzejima. U nastavku projekta sledi niz drugih radionica o arhitekturi i filmskoj industriji, kao i radionica od strane profesora sa Fakulteta organizacionih nauka. Na kraju projekta studente očekuje relaksirajuće finale sa Anom Andonov koja će se potruditi da dočara korišćenje VR-a u psihologiji, kao i značaj VRET tehnologije u lečenju fobija i anksioznosti.

Pored širokog spektra znanja koje će studenti imati priliku da steknu, očekuju ih i druge dnevne i noćne aktivnosti koje će njihov boravak u Beogradu učiniti potpunim. Kroz ture gradom, upoznaće se sa našom kulturom i običajima, dok će se za noćni provod po kome smo itekako poznati organizovati razne tematske večeri, poput internacionalne večeri i večeri filma.

Više informacija na sajtu – estiem.org.rs, kao i na društvenim mrežama: Facebook – ESTIEM LG Belgrade, Instagram – @estiemlgbelgrade i LinkedIn – ESTIEM LG Belgrade.

Avatar
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

tam: Sve mi je ravno kao Panonija

Nakon zapažene numere „rizik“ koja govori o borbi za pravu ljubav, iako je ulog nekada veliki, talentovana kantautorka i mlada pop zvezda tam predstavlja novi singl!...

Solidarnost sa aktivistima/kinjama u Banja Luci

Usled društvenih okolnosti u Banja Luci, koje uključuju događaje nasilni čin oduzimanja zastave duginih boja na Osmomartovskom maršu, napade na novinare, te...

Šesti rođendan portala Hoću u pozorište uz pab kviz i tortu

Naš prijateljski portal, portal Hoću u pozorište ove godine, na Svetski dan pozorišta, proslavlja svoj 6. rođendan! Tim povodom ekipa portala...

Romska partija podnela prijavu protiv Šapića: Ako neko treba da se civilizuje to je on

Protiv gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića nadležnim organima je podneta krivična prijava povodom njegove diskrimionatorne izjave upućena prema Romima.

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još