Mladost s2:e3 / Kata Ivakić / Zoomer

Nastavljamo da vam otkrivamo heroine i heroje mladosti, pa tako danas razgovaramo sa Katom Ivakić, preduzetnicom, aktivistkinjom i devojkom koja nam svima šalje jasnu poruku – da budemo prve sebi.

Kata nam je otkrila kako je upisala fakultet, kako je jedan pad iskoristila za svoj najveći uspon, kao i kako je izgledalo prvo leto takozvanog odraslog života, koje je usledilo nakon završenih studija i koje se činilo izgubljenim i beskorisnim. Međutim, tog leta je počeo njen put ka nečemu što danas jako volimo i što nam pomaže da se setimo sebe i svoje lepote. Tog leta je Kata započela svoj put ka – Katalizi.

“Kataliza je meni donela mene”

https://www.mixcloud.com/zoomer_rs/mladost-s1e3-kata-ivaki%C4%87-zoomer/

I ne samo da je Kataliza pomogla Kati da pronađe sebe, svoje samopouzdanje i svoju snagu, Kataliza je pomogla i mnogim ženama da se osnaže, čuju i prihvate svoje telo. Jer Kataliza danas predstavlja body positive zajednicu žena koje ne podnose etikete i stege, ni na odeći ni u društvu.

Kata je sa nama podelila i svoje sigurno mesto, a to je – njiva.

“Svaki put kad sam nemirna, ja sednem u kola i sa Altine se prebacim na Plave horizonte, jer tamo nisu još uvek preterano gradili. Isključim se u tom trenutku i – budem bolje”

Kata je sa nama podelila još mnogo zanimljivih detalja o svom radu, dnevnicima i aktivizmu, ali je podelila i pesmu koja joj je draga i koju izuzetno voli. Celokupan razgovor sa Katom Ivakić, našom heroinom mladosti, možete preslušati u 23. epizodi podcasta Mladost.

Podcast Mladost se bavi mentalnim zdravljem i emocionalnom dobrobiti mladih, pitanjima nasilja, odnosno nenasilja, opresivnim strukturama poput rasizma, seksizma i ekstremizma, kao i pokušajima njihove prevencije. Podcast treba da ohrabri i osnaži mlade da u svakoj prilici ispolje svoje potencijale, i tako postanu heroine i heroji svojih života i svojih zajednica.

Voditeljke podcast-a su Jana Šarić i Tamara Urošević.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Najnovije

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još