Ko su ovi što rade Bekstejdž?

Navikli ste da nedeljom gledate fantastičnu četvorku koja bistri teška aktivistička i još teža popkulturna pitanja, a ove nedelje vam donosimo podsećanje na to ko ovu sjajnu ekipu čini. Saznajte više o ZOOMERIMA.

Za početak, sebe zovu BAZ. Brzi, aktivni građani. Not so catchy, I know. Srećom, zabavniji su nego što im ime zvuči.

KATARINA VUČIĆ:

Nosi teško breme svog prezimena, iako je svaka povezanost sa drugim poznatim Vučićima nepostojeća. Šteta, lakše bismo došli do omiljenog Vučića u Srbiji – Sanje Hurricane naravno, koja nikako da otvori poruke, ccc… Elem, u skladu sa svojim prezimenom, voli da određuje ko će kad odgovarati i na koje pitanje i da malo „mućka“ po pitanjima. Sve dobronamerno, naravno, u rok službe 🙂 Odlično crta, pa je njen autoportret bio autoportret svih nas, plus Hajduk Veljka – samo je sebe zaboravila. To baš i nije u skladu sa prezimenom. Ima čudne snove, o čemu nećemo dalje jer ćemo morati da stavimo oznaku „uznemirujuć sadržaj“, ali srećom je tu Marija koja ih tumači lagano, pa kome je potrebno javite se – kontakt novinarke poznat redakciji.

MARIJA VELIKIĆ

Dok smo kod Marije, ima i ona svoje uznemirujuće momente. Na primer, veliki je fan Hanibala Lektora, tako da kod nje na večeru nećemo ići. Ali može da nam otpeva nešto „na uvce“ uz fino klopu čije nam je poreklo poznato – posebno nešto od Tee Tairović, ili njene omiljene Tejbl Me, iliti Stoje. Da je životinja bila bi snežni leopard, vikipedija kaže za njih „uglavnom će pojesti sve što mogu da pronađu“. Veza sa Hanibalom Lektorom sasvim je slučajna. Ali zapravo je skroz fina, ma koliko ovi nasumično odabrani detalji biografije ukazivali drugačije. I stalno barata nekim podacima. Znate ono kad vam na pitanje šta joj je asocijacija na reč uticaj neko izlista gomilu statističkih podataka o gledanosti domaćih televizija? E, to je naša Marija.

NIKOLA PAVLOVIĆ

Ipak, najuznemirujuća osoba u timu je očigledno Nikolica. Ljudi, on nije gledao La Casa de Papel! Ne novu sezonu, NIŠTA! Kraljica iz „Alise u zemlji čuda“ bi već povikala „Odrubite mu glavu“, ali mi ne podržavamo nasilje. Umesto toga ćemo u montaži da nalepimo sliku Suzane Mančić preko njegove glave. Ne za kaznu, nego zato što efektnije pokazuje brojeve na kockici nego što je ova kultna loto devojka pokazivala loptice. I malo ima problem da sabere 23 i šest, ali to već nema veze sa Suzanom Mančić. Ni sa balerinama. Potpuno odsustvo poznavanja pop kulture ublažio je time što mu je omiljeni domaći film „Tri palme za dve bitange i ribicu“. Nikolice, sve ti je oprošteno.

TEODORA REBIĆ

Beži od pantomime kao đavo od krsta, što ima smisla ako se uzme u obzir da bi volela da bude tropska ptica. Ali ne ono što ste vi pomislili, nikako neki tamo šareni papagaj, nego one velike tropske ptice, divlje, koje lete pune slobode. Marija koja ima podatak o svemu ima podatak i kako se muvaju ptice, ali ovo je sad priča o Teodori. Teodora je inače najoptimističnija osoba u timu. Dok će Marija kao asocijaciju na zatvor reći „živimo ga“, Teodora će reći da je budućnost neizvesna, ali hej – to je pozitivno! „I sadašnjost i budućnost su nešto neizvesno, nesigurno, gde je sve moguće i sve otvoreno – i to je pozitivna stvar“, kaže naša Teodora, zaključujući sama da je to zato što je najmlađa. Ovo je osvežavajući stav za našeg urednika koji pripada, citiramo „izgubljenoj generaciji milenijalaca“.

NEMANJA MARINOVIĆ

Naš urednik je veliki fan pop kulture, u trenutku snimanja emisije još uvek nije izašla nova sezona La Casa de Papel, a u trenutku pisanja teksta još je nije odgledao. Sramota. Preporučuje Netflix, oh how basic, i seriju „Kruna“, a za ove mlađe „Elitu“. Not so boomer. Kad ima slobodnog vremena, što je ukoliko gore pomenuta četvorka ne zabušava, sedne u auto i ode van Beograda da puni baterije. To jeste malo boomerski. Kaže da je kontrol frik, aktivizam posmatra kao rudarski posao, a ume da nacrta jedino Čiča Glišu, što smatra apstraktnom umetnošću. Ipak je pravi umetnik u kuhinji za tradicionalna srpska jela – punjene paprike, pasulj, musaka… Sve što ne mora u rernu, jer ne radi.

NAJMANJI ZAJEDNIČKI SADRŽALAC

Ipak, ono što ove različite profile spaja jeste – želja za promenom. Razni su motivi koji su nas pokrenuli, ali bio to feminizam kao u Nemanjinom slučaju, ili pridruživanje „Muškarčinama“ kao kod Nikole, ili pak nemogućnost da više prati političku situaciju i ne uradi ništa, kao kod Marije – svima je cilj da nešto promenimo i učinimo ovaj svet boljim mestom za život. And definitely, world peace – jer što ne bi bili malo i misice.

A ako vam nije jasno o čemu mi to, pogledajte celu emisiju!

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još