Jachim Zoomira nedelju 045

„Kada cena ulja skoči 10 dinara, pošto prosečno jedna porodica potroši maksimalno četiri litra ulja mesečno, to je četrdeset dinara. Pa to nije ni pola espresa u kafiću“. Ministar poljoprvrede Branislav Nedimović je zaboravio da zvanični podaci o vrednosti Potrošačke korpe pokazuju da je to 84 litre manje nego godinu dana ranije za prosečnu potrošačku korpu. Ukoliko poskupljenje od 45 odsto u odnosu na januar 2020. za osnovnu životnu namirnicu može da se reguliše ispijanjem manje espresa – zanima me da na čemu mi koji koristimo uloške možemo da uštedimo?

Ženska inicijativa navodi: Prosečna cena jednog uloška je 16 dinara, dok je prosečna cena pakovanja uložaka 213 dinara. BBC kalkulator pokazuje da žena za života na tampone i uloške potroši najmanje 213.000 dinara. Za nešto manje od 2.000 evra, koliko prosečno potroši žena samo na uloške i tampone tokom života, u Srbiji mogu da se kupe dva kvadrata stana i to u Beogradu!Jelena Mirić, Milica Sekulić, Jovana Mrdalj, Dajana Jankov, Suzana Matić – članice Studentskog parlamenta kao i studentkinje Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu uspele su koleginicama da obezbede besplatne uloške.

Da podsetimo na pisanje dnevnog lista Danas iz juna ove godine – ministru Nedimoviću je osnovna plata 118.000 dinara, prima i naknadu za aktivnosti u Fondu za razvoj u iznosu od 60.000, kao i 20.000 dinara za mesto odbornika u Sremskoj Mitrovici. Kada to saberemo – on mesečno zaradi 198.000 dinara.

Da li bi nas ministar odveo na espreso? Ostalo ćemo sami.

Prethodni članak
Sledeći članak

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još