Humanitarno igranje „Bečke stolice“ u sećanje na Luku Kurjačkog

U ponedeljak, 24. januara, sa početkom od 20 časova, biće održano humanitarno igranje predstave „Bečka stolica“ na velikoj sceni „Doma kulture Studentski grad“. Sav novac od karata biće uplaćen na zajednički račun svih korisnika fondacije „Budi human“.

Igranje je posvećeno sećanju na mladog scenaristu Luku Kurjačkog, za čije lečenje je prvobitno bio namenjen novac od ovog igranja. Nakon što je Luka preminuo, glumci su odlučili da novac preusmere na sve korisnike fondacije.

„Krajem prethodne godine smo saznali da kolegi, koji je takođe i sin mamine drugarice, Luki je potreban novac za operaciju u Japanu. Humanitarno igranje Kristinine i moje diplomske predstave je bila najmanja stvar koju sam u tom trenutku mogao da uradim (pored slanja poruka preko fondacije „Budi human“). Nekako je sve izgledalo kako tako vedro, i u decembru smo konačno uspeli da zakažemo termin za humanitarno igranje „Bečke stolice“ u „Domu kulture Studentski grad“ za 24. januar. Radovali smo se. Delovalo je kao da će to igranje doći uskoro, do tad je već velika svota novca bila skupljena. Prošla je Nova godina, još samo dvadesetak dana do igranja. Luka je preminuo. Mama mi je javila tu vest. Iz prve nisam verovao. Niko nije nigde objavio. Pomislio sam mora da je greška. Sutradan su ljudi počeli da kače crnobele slike i znao sam da nije greška. Svi su se sećali Luke“, napisao je na svom Instagram profilu Tanasije Ćakić, autor predstave i dodao da su tada odlučili da se predstava ne otkaže i novac preusmeri na sve koji se bore za život.

„Nije više bilo potrebno skupljati pare za Lukino lečenje. Nismo želeli da otkažemo igranje, a nismo ni želeli da zaboravimo zašto smo ga zakazali. Odlučili smo da pošto je igranje bilo namenjeno Luki, da to tako i ostane, samo nažalost u drugom kontekstu. U kontekstu sećanja. Druga stvar koju smo odlučili je da sav novac od karata uplatimo na zajednički račun svih korisnika fondacije „Budi human“. Novac od prodatih karata je svakako bio namenjen da nekome pomogne“, napisao je Ćakić.

„Jedna od replika iz predstave mi jako odzvanja u glavi ovih dana, a to je: „Ne želim da iko umre. Neka svi žive. Ima mesta za sve“. Zvuči kao tačan moto ovog igranja“, zaključio je Ćakić u svojoj Instagram objavi i pozvao sve da podele objavu i dođu na predstavu i time pomognu da se skupi novac za sve kojima je potreban.

Predstava „Bečka stolica“ je nastala kao diplomski ispit studenata glume Tanasija Ćakića i Kristine Milosavljević, na Akademiji Umetnosti u klasi prof. Dragane Varagić i Predraga Stojmenovića, a karte za predstavu možete kupiti po ceni od 600 dinara na infopultu „Doma kulture Studentski grad“ ili putem sajta. Studenti i penzioneri ulaznice mogu kupiti sa 50% popusta.

Nemanja Marinović
Kad ne uređuje tekstove, bistri politiku. Kad ne bistri politiku, bistri pop kulturu.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još