Festival „Pozorište čuda“ po drugi put u Beogradu od 10. do 14. novembra

Od 10. do 14. novembra, na više lokacija u Beogradu, održaće se „Pozorište čuda“- festival koji na nesvakidašnji način spaja nauku i umetnost!

Festival realizuje Laboratorija interaktivnih umetnosti, Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, u okviru međunarodnog projekta CURIOUS, koji za cilj ima približavanje ovih disciplina, te uspostavljanje izvođačkih umetnosti kao snažnog alata za promociju naučnih dostignuća koja nam mogu dati odgovore na ključne izazove današnjice.

Glavni program Pozorišta čuda čine inovativni formati- artscience produkcije i Augmented Lectures– proširena, scenski uobličena predavanja koja nastaju kokreacijom naučnika i umetnika, dok će se prateći program fokusirati na promišljanje novih mogućnosti i perspektiva naučne komunikacije kroz uspostavljanje dijaloga sa umetničkim praksama.

U okviru festivala publiku očekuje čak 10 izvođenja u produkciji partnerskih organizacija na projektu CURIOUS iz Srbije (Laboratorija interaktivnih umetnosti), Italije (Arditodesio), Bugarske (Arte Urbana Collectif) i Belgije (Arenberg), koje će ih povesti na putovanje kroz najrazličitije naučne dicipline i teme- od fenomena sinestezije, preko porekla svetlosti, neuobičajene upotrebe geografskih karata, unutrašnjeg života biljaka, do kvantne mehanike i najnovijih teorija o nastanku Solarnog sistema.

Svi programi u okviru festivala su besplatni, a kako biste sačuvali svoje mesto, usled ograničenog kapaciteta, popunite formular koji se nalazi na sledećem linku.

Detaljnije informacije o programima dostupne su na sajtu, kao i Instagram i Facebook stranicama FDU Laboratorije.

Međunarodni projekat CURIOUS podržan je od strane Kreativne Evrope, Ministarstva kulture i informisanja RS, Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu i EU Delegacije u Srbiji, kroz program EU za tebe.

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još