Da li je novi TOP GUN jedan od najboljih soundtrack-ova ikada?

Kažu da ime Lady GaGa postaje sinonim za dobru filmsku muziku, a pored Oskarovke, nastavak kultnog filma „Top Gun“ na svom soundtrack-u okupio je i One Republic, kao i višestrukog Oskarovca Hansa Zimmera.

Pesma „Hold My Hand“, koji izvodi GaGa, a koju su sa njom koproducirali BloodPop©Benjamin Rice već je dobila sjajne kritike i postala veliki hit. Na to su se sjajno nadovezali sa novim singlom iz filma „I Ain’t Worried“ momci iz grupe OneRepublic.

„Album nastavlja muzičko nasleđe koje je originalni „Top Gun“ podigao te 1986. Presrećni smo što su Lady Gaga i OneRepublic svojom umetnošću dali poseban moderni osvrt na već legendaran i voljen sountrack“, rekao je producent filma Jerry Bruckheimer.

Album predstavlja kombinaciju klasika iz originalnog filma, nove muzike i dela komponovanih za novi nastavak. Ističe se momentalno prepoznatljivim numerama kao što je naslovna numera „Danger Zone”, koju izvodi Kenny Loggins, dok je zvezda „Top Gun: Maverick“ nastavka, Miles Teller, snimio živopisno izvođenje „Great Balls of Fire” koje je prikazano u filmu i uključeno na album. Pored toga, sadrži originalne numere kompozitora filma kao što su Lorne BalfeHarold Faltermeyer, Oskarom nagrađena Lady Gaga i višestruki dobitnik OskaraHans Zimmer.

Ako se po jutru dan poznaje, sve su šanse da slušamo jedan od budućih kultnih klasika u oblasti filmske muzike.

Izvor: universalmusic.rs
Naslovna fotografija: universalmusic.rs

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još