Bojana Stamenov: Moja gojaznost je bila veći problem društvu, nego meni

Tema body positivity i prihvatanja svakog oblika tela kao jednako lepog i savršenog aktuelna je u javnosti nakon reklamne kampanje brenda Extreme Intimo, koji promoviše „(ne)savršene modele” koji reklamiraju brend koji istovremeno ne postoji u veličini većoj od XL.

Koliko je ovo važna društvena tema i koliko društvo drugačije gleda na osobe koje imaju „višak kilograma” prema društvenim standardima, osvrnula se i Bojana Stamenov u emisiji „Nadrkano hodanje”. Bojana je u emisiji istakla da su njeni kilogrami oduvek bili veći problem okolini, nego njoj samoj i to je bio i motiv njenog evrovizijskog hita.

„Ja sam ja celog života bila gojazna. I lično meni to nikad nije smetalo – od osnovne škole, srednje, pa do dana današnjeg. Javnom mnjenju je to bio veći problem nego meni“, navela je Bojana i dodala da je zbog toga nailazila na različite prepreke, kako u životu, tako i u karijeri.

„Kroz ceo moj život nailazila sam na to pitanje – kako mi tebe da prodamo. Ja sam se tu šalila – pa na kilo! Šta drugo da radim? Uvek kad uđem negde bilo je kao kad uđe neki roze slon u prostoriju i onda bih se, da bih opustila situaciju, našalila na svoj račun i onda se svi opuste – aha, ona je OK sama sa sobom, to je super“, ispričala je Bojana.

Mnogo je i dnevnih izazova i različitih situacija koje društvo postavlja pred osobe koje se ne uklapaju u definisane standarde.

„Ja lično to nisam videla kao problem, iako su mi moji najbliži ukazivali na to, pre svega zbog zdravlja. Pa onda kažu – mlada si, treba da se udaš, treba da se zaljubiš, treba ovo, treba ono… sve nešto bi trebalo. Onda je u ljubavi problem, onda je u životu problem, onda je problem koji ću auto voziti, gde naći garderobu… milion tačaka problema“, objasnila je Bojana i dodala da je ona, nasuprot ovim stavovima društva, smatrala da je jedino što bi ona trebalo da radi jeste da stavi šljokice, izađe na scenu i peva.

Upravo o tome govori i njen evrozivijski hit „Beauty never lies”.

„Želela sam da pesma na neki način motiviše i daje energiju i moć ljudima. Da ta pesma poruči  – BAŠ ME BRIGA KAKO IZGLEDAM, HERE I AM AND I AM BEAUTIFUL. Pesma je tako nastala i kada sam pročitala tekst shvatila sam da može da se primeni na još mnogo diskriminacija. Jer ih ima, u takvom vremenu živimo. I pesma se pronašla pre svega u LGBT zajednici“, zaključila je Bojana Stamenov.

A zašto je morala da bude deo rijaliti programa, zašto je izbrisala „fleku TV“ i kako je baviti se muzikom u vreme korone – saznajte u ostatku emisije.

Nemanja Marinović
Kad ne uređuje tekstove, bistri politiku. Kad ne bistri politiku, bistri pop kulturu.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još