Agenda – TrebaDaZnaš

09:45 – 10:00

OTVARANJE – Upoznavanje i predstavljanje TrebaDaZnaš projekta


10:00-10:20

Nikola Arsenić // Srbija – zemlja ili biletarnica?

Aktivizam kao osnova pozitivnih promena. Izazovi, prekretnice i spoznaja – ne postoji čarobni štapić koji će odneti nepravdu ako je ni sami ne umemo prepoznati. Jasan cilj, pravno relevantno rešenje, tim sastavljen od lidera, strategija, mali koraci i velike pobede. Zašto je najveća snaga u zajedništvu i solidarnosti, a moć promena u rukama svakoga od nas?


10:20-10:40

Efemina Ozugha // Demystifying active youth civic participation

Ova sesija upoznaje učesnike i učesnice sa principima aktivnog učešća mladih, različitim načinima na koje se mladi mogu uključiti u demokratiju, organizovanje zajednice i preduzimanje akcija. Takođe istražuje ulogu vođe, vođstvo, organizovanje i publicitet dok se mladi angažuju u donošenju odluka


10:40-11:00

Žaklina Tatalović // Šeruj istinu

Kako da znate šta je istina i kome da verujete? Tradicionalni mediji imaju njaveći uticaj, pa kako da vam ne budu baš dosadni? Da li ste svesni koliku snagu imaju mladi? Odgovore tražimo zajedno i šerujemo istinu.


11:00-11:30 Pauza za kafu


11:30-11:50

Minja Bogavac // Grad je pozorište

U vreme novih medija i ekspanzije društvenih mreža, pozoriše – staro koliko i čovečanstvo, ostaje poslednje utočište direktne, neposredovane komunikacije. Izgubilo je bitku za iluziju, ali je dobilo rat za istinu. To ga čini idealnom platformom za društveni aktivizam, za edukaciju, interakciju, mejnstrimovanje važnih tema. Ono je oruđe i oružje u borbi za bolje društvo i zato je važno da znaš kako se koristi, u dobre svrhe. Pozorište je uvek angažovano, samo je pitanje: da li je tu da nas anestezira ili da nas probudi iz dubokog sna i ignoracije?


11:50-12:10

Andrej Josifovski Pijanista // #usracuse i svet oko nas

Govoricu o angazovanoj umetnosti i slobodi misli.
Predstavicu serijal radova „Zlatno doba“


12:10-12:30

Sajsi MC // Aktivizam na kašičicu

Dekodiranje subverzivnih momenata kroz moju karijeru, pokušaću da objasnim motive i ciljeve, ali i neuspehe na tom putu. Ovo neće biti klasično predavanje, već intimno druženje.


12:30-12:50

Andreja Koršić // Transmedia storytelling

Koje priče pričamo u interaktivnim narativnim strukturama? Da li je tvojoj priči neophodna vožnja u Universal Parku ili joj je intuitivno dovoljno da se razvija u podkastu? Transmedia kao strategija i odnos pripovedača prema razvoju digitalnih proizvoda, medija, priče i narativa.


12:50-13:50 Pauza za ručak


13:50-15:20

Designe thinking // Milica Bojić

Na radionici ćemo uz pomoć Design Thinking metodologije koja u fokus stavlja prvenstveno korisnika/cu, dizajnirati koncept novih emisija (informativnih projekata) koje kreativno odgovaraju na potrebe mladih. Timovi će imati priliku da nauče kako mogu da dizajniraju inovativne programe koji će doprineti političkoj participaciji mladih ali i učešće u medijskim procesima, zarad borbe protiv dezinformacijama. Cilj radionice je da iznedri predloge projekata (emisija) i obuči učesnike i učesnice da u svome novinarskom radu koriste elemente i alate Design Thinking-a.


15:20-15:50 Pauza za kafu


15:50-17:20

Designe thinking // Milica Bojić


17:20 – 17:40

ZATVARANJE – Sumiranje rada i dogovor oko sledećih koraka


Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još