Drugo izdanje Changeover festivala od 11 oktobra

Drugo izdanje Changeover festivala održaće se od 11. do 14. oktobra na različitim lokacijama u srcu Beograda uključujući klubove, kulturne centre, jednu crkvu, prostor nekadašnje fabrike, i poznata mesta kao što su Dom Omladine, DIM, Drugstore, KC Grad. 

Na prethodnom izdanju festivala Changeovera predstavljen je deo nove evropske muzičke scene, sa nastupima Bendika Giskea (NO), Opus Kinka (UK), Marine Herlop (ES), Šikse (PL), Dollkraut (NL) i mnogih drugih izvođača. Na konferencijskom delu festivala stručnjaci su diskutovali o uticaju pandemije na male klubove i koncertne lokacije, doprinosu noćnog života i osnovnim principima modernih muzičara. Prvo izdanje Changeover festivala privuklo je preko 2500 posetilaca.  

Ove godine format festivala se menja: glavni fokus biće usmeren na kuratorske programe osmišljene od strane stručnjaka i muzičara iz Srbije, Slovenije, Makedonije, Velike Britanije i drugih zemalja. Izbor kuratora ove godine doneće novu dimenziju i raznolikost muzičkom profilu festivala.

Sa preko 50 izvođača i 30 delegata, festival će posetiocima prikazati inovativno stvaralaštvo kako već dobro poznatih, tako i muzičara u usponu koji dolaze iz svih krajeva Evrope. Ovi muzički pioniri predstaviće svoje eksperimentalne projekte koji pokrivaju različite žanrove u društvu nekih od vodećih savremenih izvođača. Stručnjaci iz muzičke industrije, uključujući novinare, vlasnike klubova i izdavačkih kuća, organizatori festivala i drugi, imaće priliku da učestvuju u otvorenim diskusijama na savremene teme iz sveta muzike. 

Muzički program

Neki od prvih najavljenih izvođača su Giant Swan, elektronski duo iz Bristola; Horse Lords, perspektivni novitet na art rok sceni Baltimora; Soyuz, kultni hip-hop sastav iz Minska, producentkinja i vokalistkinja švajcarsko-nepalskog porekla Aiša Devi, psiho-surf instrumentalna grupa iz Londona – Japanese Television, novajlija reper iz Azerbejdžana – Fardi i desetine drugih bendova iz raznih gradova različitog žanroskog opredeljenja koje je nemoguće sve navesti u jednom pasusu.

Konferencija

Na konferencijskom programu festivala Changeover učestvovaće mnogi zanimljivi gosti iz Srbije i drugih evropskih zemalja. Na prošlogodišnjoj konferenciji učestvovali su novinari, organizatori festivala, promoteri i predstavnici diskografskih kuća, uključujući Koni Far, osnivača kompanije ThinkSinc Music i nezavisnog kreativnog konsultanta; Luc Lejhsenring, preduzetnika, zagovornika i konsultanta za noćni život, suosnivača agencije VibeLab; Nikolu Nikolova, operativnog menadžera na Wrong Festu; Nika Drozga, koncertnog promotera i muzičkog novinara i Andraza Kajzera, art direktora festivala Ment iz Ljubljane.

Otvoreni poziv za muzičare

Changeover šalje otvoreni poziv muzičarima svih žanrova da se prijave za učešče na festivalu.
Ovde možete preuzeti formular za prijavu.

Foto: promo

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još