Zašto nas ovog utorka čeka „Ludnica subotnje večeri“ pitali smo reditelja Gorana Nikolića

„Tri devojke iz malog mesta, izmeštene iz svog pravog habitata, kroz zablude i romansu upoznaju svet imučnih. Medjutim život na visokoj nozi nije baš pun šljokica kao što su zamislile… “

„Ludnica subotnje večeri“ je kratkometražni film studenata II godine FTV produkcije klase 2018. koji je predstavljen kao ženska verzija hit komedije „Mamurluk u Vegasu“.

Film je režirao Goran Nikolić, dok je scenario napisao student dramaturgije Arsenije Štimac po ideji studetkinje produkcije Anastasije Nešković. Mentor ovog projekta je docent Milan Todorović, a na produkciji filma radili su Anastasija Nešković, Jovana Čučuković, Jane Miljković, Anja Kovačević, TamarA Remenski, Ana Ristić, Tijane Savić, Ana Lukač, Sara Kamarit i Marko Nikolić. Uloge tumače Matea Milosavljević, Andrea Ržaničanin, Gordana Goga Paunović, Rastko Janković, Eva Ras, Milan Pajić, Kija Kockar…

Premijera filma održava se večeras u Kombank dvorani, a kako je bilo na snimanju pitali smo Gorana Nikolića.

-Snimanje LUDNICE SUBOTNJE VEČERI je bilo, kao što naslov i kaze – ludnica. Film je trebalo da bude snimljen jos u maju, al je onda došla pandemija, vanredno stanje, pa se sve ispomeralo, te su zakucali na vrata poslednji rokovi za ispit katedre produkcije, što im nije dalo mnogo vremena da temeljno pripreme snimanje. Onda su se, dan za danom, rešavale stvari – članovi ekipe, (ja sam doveden 8 dana pred snimanje – neki su odustajali jer nisu smatrali da ta količina materijala može da se snimi za 4 dana, a drugi iz meni nepoznatih razloga), lokacije, kostimi… Ja sam, npr, počeo da ‘upijam’ scenario (zbog svih tehničkih i logističkih stvari koje su bile prvenstvo u svom tom jurcanju ‘u minut do 12’) pa se desilo da sam promenio ceo kraj filma na snimanju. Tako da, bilo je stresno, ali mazohistički-inspirativno. Da nemam iskustvo sa snimanja ‘lakih tv igranih formi’ i rešavanja problema ‘kako snimiti mnoštvo scena za 1 dan’, ovaj film ne bi bio snimljen za 4 dana, za koliko se imalo para. A bitan je i entuzijazam.

Šta je ono što te je privuklo priči?

-Mene je mnogo privuklo celoj priči to što mi ta ‘Mean girls srece Porodicu Adams’ poetika, pa još u Srbiji (da kontrast bude veći) jako prija. Kao i eklektičnost glumacke podele. Od nekih lucidnih, kreativnih mladih nada preko rijaliti zvezde do ikone crnog talasa ali i autenticnog srpskog kempa. Od Đanga do Frica Langa, volim ja te krajnosti. A najbitnije je da sam imao i sve te studente produkcije koji su, kroz verovanje meni, naučili da budu jedinka i zajedno izguraju ovaj prezabavni haos od filma.

Kakvoj se distribuciji nadaš?

-Ne verujem da će imati klasičnu distribuciju, ipak je kratki metar (30 min) u pitanju, ali ćemo se svojski potruditi da bude što je više moguće puta prikazan, kako bi svako ko je zainteresovan, mogao da ga pogleda. Biće tu i festivala, i posebnih projekcija, premijera u utorak u Kombank dvorani 20.10. je samo početak.

Hvala i srećno na premijeri.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još