Vakcinacija na autoputu: kako su zdravstveni radnici i radnice iskoristili vakcine u snežnoj oluji

U povratku iz mesta za vakcinaciju u gradiću Cave Junction (savezna država Oregon), ekipa zdravstvenih radnika i radnica se zaglavila u snežnoj oluji na autoputu.

Imali su samo šest sati da dostave ostatak vakcina u naselje Grants Pass, od kog su bili udaljeni otprilike trideset milja. U normalnim uslovima, stigli bi tamo za 45 minuta. Nije im trebalo mnogo da shvate da bi mogli da ostanu zaglavljeni satima, i da će preostale doze vakcine isteći.

Tako su ovi zdravstveni radnici i radnice doneli odluku da idu od automobila do automobila i pitaju zaglavljene putnike i putnice da li bi želeli da se vakcinišu odmah, na licu mesta.

„Imali smo jednog pojedinca koji je bio tako srećan da je skinuo košulju i iskočio iz automobila“, rekao je Majkl Veber, direktor javnog zdravstva u okrugu Josephine, Oregon.

Vakcinu je primila i zaposlena u upravi okruga Josephine, koja je zakasnila na vakcinaciju u Cave Junction. Ostala je zaglavljena u snegu, sa drugim vozačima, pri povratku u Grants Pass.

Većina prisutnih se nasmejala vakcinisanju protiv koronavirusa na autoputu i ljubazno odbila, iako je gospodin Veber rekao da su mu pri ruci lekar i ekipa hitne pomoći koji bi nadgledali proces. Priznao je da to nije tipično okruženje za primanje vakcine.

„Bio je to čudan razgovor“, rekao je gospodin Veber. „Zamislite da ste se zaustavili na putu u snežnoj oluji i da vam neko priđe i kaže: ,Hej, želite li vakcinu?’ “

Ipak, gospodin Veber je rekao da je šestoro zahvalnih putnika i putnica primilo svih šest doza vakcine Moderna.

Gospodin Veber nazvao je to „jednom od najzanimljivijih operacija“ u kojima je ikada učestvovao i rekao je da je bila laka odluka da se vakcinišu putnici zaglavljeni na autoputu.

„Iskreno, kad smo znali da se nećemo vratiti u grad na vreme da upotrebimo vakcinu, to je bio očigledan korak“, rekao je. „Trenutno, naše prvo pravilo je da se ništa ne troši.“

Članak preuzet sa nytimes.com.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još