US Open: Sve što se dogodi po prvi put je posebno

Finala US Opena ove godine mnogo su obećavala.

Prvo, finale ženskog singla, bilo je istorijsko i pre rezultata: poslednji put su se dve tinejdžerke borile za titulu davne 1999. godine. Naime, Lejla Fernandez, devetnaestogodišnja kanađanka, igrala je protiv Eme Radukanu, tek punoletne predstavnice Velike Britanije. To ne znači da i rezultat nije bio za istoriju. Pobedu je, nakon dva seta, odnela britanka Ema Radukanu i time postala prva predstavnica svoje zemlje još od 1968. koja je osvojila ovu titulu. Takođe je prva teniserka koja je iz kvalifikacija stigla do finala. Onda je još i pobedila, a to sve da pri tom nije ispustila set tokom čitavog turnira. Mladost i nedostatak iskustva ovoga puta pokazali su se kao prednost, jer su Britanku opustili i oslobodili pritiska koji inače dolazi sa visokim očekivanjima, kako je i sama rekla na pres konferenciji nakon pobede:

„Ne osećam pritisak, još uvek imam tek 18 godina. Jednostavno srljam u svaku priliku koja mi se ukaže. Tako sam ulazila u svaki meč ovde i taj pristup mi je doneo trofej i ne planiram da ga menjam.“

Izvor: zvanični US Open instagram nalog/print screeb

Drugo finale bilo je muško, a za prilikom da ode u istoriju ostaje žal. Novak Đoković, koji se borio za kalendarski slem, uspeh koji je pre njega postigao samo Rod Lejver, kao i 21. gren slem karijere kojim bi konačno prešao svoja dva rivala za titulu najboljeg svih vremena, Rafaela Nadala i Rodžera Federera. Preko puta njega bio je Danil Medvedev, kome bi ovo bila prva gren Slem titula. Šanse su ponovo bile podeljene, ali niko nije mogao da pretpostavi da će Medvedev do pobede doći u tri dobijena seta (i to sva tri sa rezultatom 6:4) i nešto više od 2 sata igre. Da li je pritisak ipak bio previše, ili je protivnik bio toliko odmorniji, ili je Đoković imao loš dan, ili možda pomalo od svega, verovatno nikada nećemo saznati.

„Igrao sam ispod svog nivoa. Pokušavao sam, dao sve od sebe, ali moje noge jednostavno nisu bile tu“, objasnio je Đoković na svojoj pres konferenciji.

Izvor: Zvanični US Open twitter nalog/print screen

Cover photo: Zvanični US Open intstagram nalog/print screen

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još