UČESTVUJ! Re Generation online istraživanje: Sexism Free Night

Nevladina organizacija Re Generation radi na promociji i unapređenju javnog zdravlja, kao i na insistiranju poštovanja i zaštiti ljudskih prava kod mladih korisnika i korisnica droga i alkohola. Glavni cilj NVO Re Generation je unapređenje javnog zdravlja, kao i socijalne i zdravstvene zaštite mladih korisnika i korisnica psihoaktivnih supstanci i drugih marginalizovanih grupa.

Grupa mladih iz ove organizacije sprovode istraživanje u cilju prikupljanja informacija o rasprostranjenosti seksizma i seksualnog nasilja među ljubiteljima i ljubiteljkama noćnog života i festivala u Srbiji, s tim što se istraživanje sporvodi širom Evrope. Cilj im je da analiziraju interekaciju sa određenim ključnim faktorima kao što su: obrasci upotrebe alkohola i droga, učešće u noćnom životu i festivalskom okruženju, mobilnost noću i verovanja o seksualnom nasilju.

Ovo je tek početak njihovog rada na polju kreiranja bezbednijih noćnih okruženja posebno u domenu prevencije i odgovora na GBV (gender based violence) te im je sva pomoć dobrodošla.

Upitnik postoji na 8 jezika, a za popunjavanje treba 20 minuta. Ako si ljubitelj/ka noćnog života, žurki i festivala, živiš u Evropi i imaš više od 18 godina, voleli bi da čujemo tvoje mišljenje!

Link za istraživanje je bit.ly/35XpirM

A više o samom projektu možete naći na www.sexismfreenight.org

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još