Sve više žena za volanom GSP-a

Ukoliko koristite gradski prevoz u Beogradu, videti ženu za volanom više nije toliko neočekivan prizor kao do pre nekoliko godina. Ako se vozite tramvajem. Ako koristite autobus, verovatno ćete zaključiti da u GSP-u žena nema. Sada se i to polako menja.

Naime, prema podacima koje je agencija Beta dobila od Javnog komunalnog preduzeća GSP „Beograd“, na poslovima vozača linijskog prevoza trenutno je zaposleno 112 žena, od čega je najveći broj njih – 102 zaposleno kao vozači tramvaja. Autobuse trenutno vozi deset žena.

Kako se navodi, nema posebnog konkursa, niti posebnog razloga za to, već se na ovu poziciju mogu javiti svi zainteresovani kandidati i kandidatkinje, ukoliko ispunjavaju uslove i poseduju vozačku dozvolu odgovarajuće kategorije.

Interesovanje žena za poslove vozača tramvaja znatno je veće, a samim tim i njihov udeo na ovim poslovima. Budući da je profesija vozača težak i odgovoran posao, njemu se pristupa profesionalno. Bez obzira na pol kolege se međusobno podržavaju i zajedno čine tim koji doprinosi da javni prevoz u prestonici neometano funkcioniše“, naveli su iz GSP-a, prenosi N1.

Naslovna fotografija: Jakob Scholz / Pexels

Avatar
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Ko su najfit kompanije u Srbiji?

Da li znate koje kompanije spadaju u najfit u Srbiji? Ako ne, odgovor će vam dati organizatori poslovne trke Schneider Electric Serbia Business...

Zoomer preporuka: švedski film „O beskonačnosti“

Za sve ljubitelje evropske, a posebno skandinavske kinematografije, posle letnje pauze vraća se Skandinofilmsko veče! Filmski susreti koje...

Protesti u Iranu i Rusiji – šta za sada znamo

Dva ključna događaja koja su obeležila nedelju su veliki protesti koji se dešavaju u Rusiji sa ciljem promene društvene strukture.

Bojana Stamenov na zatvaranju međunarodnog festivala saksofona

Deveti međunarodni festival saksofona u Srbiji – Belgrade SAXperience biće održan od 27. do 29. septembra u Beogradu. Prvo...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još