Stiže Zlab 3.0: otvoren konkurs za treću generaciju ZOOMER digitalne laboratorije

Omladinski portal ZOOMER raspisuje konkurs za treću generaciju polaznika i polaznica programa „ZOOMER digitalne laboratorije – Zlab“!

Program je prvenstveno namenjen učenicima_cama srednjih škola i studentima_kinjama osnovnih studija svih fakulteta, ali i svima ostalima koji imaju želju da istražuju različite medijske formate i poboljšaju svoje znanje o medijskoj pismenosti.

PRIJAVI SE OVDE

Naša druga generacija uspešno je završila program, a najbolji među njima pridružili su se ekipi prve generacije koja je sada deo core redakcije ili alumni programa (sigurno ste ih već upoznali putem postova na Instagramu  ) – tako da je pravi trenutak da upoznamo nove mlade ljude koji će sa nama učiti, istraživati i kreirati zabavan zoomerski sadržaj u našoj novoj sezoni!

Učešće u programu je besplatno i ne iziskuje specifično predznanje o temama kojima ćemo se baviti. Broj polaznika i polaznica je ograničen, a prijave traju do 17. marta 2024. godine u 23:59.

Program će početi 21. marta 2023. godine i održavaće se svakog četvrtka u poslepodnevnim terminima. Radionice se održavaju u Beogradu. Radionice će trajati oko 90 minuta, a ceo program traje deset nedelja. Prisustvo je obavezno.

Zainteresovani kandidati i kandidatkinje se mogu prijaviti popunjavanjem online formulara.

PRIJAVI SE OVDE

ŠTA JE „ZOOMER DIGITALNA LABORATORIJA – Zlab”?

Zlab je inovativan program usmeren na osnovna uporišta medijske pismenosti, te podeljen u dva velika segmenta: teorijsko znanje i primenjeno znanje.

U okviru teorijskog segmenta, putem interaktivnih predavanja i radionica, polaznici_ce će imati mogućnost jačanja teorijskog znanja iz oblasti masovnih medija i novih informacionih tehnologija, kao i priliku za kritičku analizu masovne kulture i kulture zabave. Segment obuhvata domen novinarstva, etike, medijskog sadržaja, kreiranja medijskih poruka, društvenih mreža i novih medija i drugo, kao i sadržaje popularne kulture i kulture zabave, film i animirani film, muziku, strip.

U okviru praktičnog dela, polaznici_ce će imati mogućnost za rad u timovima, kreiranje sadržaja korišćenjem crossmedia storytelling pristupa – kao i istraživanje različitih medijskih formata, u skladu sa interesovanjima polaznika_ca, a sve uz mentorsku i tehničku podršku Zoomer produkcije. Sadržaji polaznika_ca će biti objavljivani na našem portalu.

Ovako koncipiran, ovo je program koji omogućava individualni razvoj, sveobuhvatno teorijsko i akademsko znanje, kao i praktično znanje i podršku za učenje, vežbanje i istraživanje. Program predstavlja spoj akademskog pristupa medjima, primenjenog praktičnog znanja i aktivizma.

OČEKIVANJA OD POLAZNIKA I POLAZNICA:

  • Redovno prisustvo na predavanjima i radionicama (na najmanje 80% programa)
  • Aktivna produkcija autorskog medijskog sadržaja (na dvonedeljnom nivou)
  • Učešće u propratnim aktivnostima (u dogovoru sa timom)

PRIJAVI SE OVDE

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još