Stiže „Naš sin”!

Uskoro na repertoare stiže nova predstava „Naš sin“ koja u u fokus stavlja preispitivanje porodičnih odnosa, pitanja seksualnosti i pripadanja. Premijera se očekuje u prvoj polovini juna, a predstavu u produkciji Hartefakta potpisuje Patrik Lazić, dok će likove na scenu doneti Dragana Varagić, Amar Ćorović i Aleksandar Đinđić.

„Poigravajući se sopstvenim autobiografskim elementima i svoje porodice, na ivici istine i fikcije, primenjujem dostupne psihološke i „parapsihološke teorije“ u pokušaju shvatanja formiranja seksualnog identiteta koji danas živim. Kroz obilje smeha, ironije i šale na sopstveni račun, pružamo gledaocima intimno pozorišno iskustvo u netradicionalnom scenskom prostoru, u kome prisustvuju fiktivnom susretu majke, oca i sina. Tu se svode računi i propituju (ne)izlečene rane, (ne)zadovoljene potrebe i strahovi” navodi reditelj Patrik Lazić.

Programska urednica Hartefakta i dramaturškinja Biljana Srbljanović navodi da je reč o uzbudljivom početku nove Hartefaktove sezone koja preispituje pitanja identiteta.

„Intimistička, iskrena, poetična, duhovita i na trenutke tragična priča o roditeljima koji duboko u sebi ne nalaze načina da prihvate identitet svog gej sina, iako misle da su pokušali sve, ipak ostaju zatočenici uslovljene ljubavi, na koju su jedino spremni. Autorski projekat Patrika Lazića, jednog od najdarovitijih reditelja mlađe generacije, predstavlja ozbiljan umetnički korak dalje – u tekstu koji nastaje iz stvarnosti, spajaju se scene iz svih naših života. Priča počinje kao stotine drugih priča, jer to i jeste, u njoj smo svi mi”, navodi Biljana Srbljanović.

Avatar
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Marko Obradović: Ljubav kao imidž, samo da se vidi

Muzika mu nije bila želja iz detinjstva, iako su početni koraci vodili ka samoj. Koji su mu ciljevi sada, kakvi su planovi...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još