Stefan Mihajlovski dobitnik godišnje medijske nagrade za kolumnu na ZOOMERU

Piscu i kolumnisti Stefanu Mihajlovskom danas je uručena nagrada Poverenika za zaštitu ravnopravnosti koja se dodeljuje najboljim medijskim tekstovima na temu borbe protiv diskriminacije i promovisanja ravnopravnosti i tolerancije.

Drugu nagradu u kategoriji online medija Mihajlovski je osvojio za kolumnu „Lice današnjice: Bolje da vodimo ljubav nego rat”, koju je napisao za ZOOMER.

U kolumni koja je objavljena krajem maja ove godine, autor govori o sopstvenom unutrašnjem procesu pomirenja hrišćanstva i kvir identiteta, kao i nadi da ćemo kao društvo biti u mogućnosti da prevaziđemo ove podele. Povod teksta bila je poseta jedne grupe sveštenika koji su u pripremama litija u Beogradu stali kod prostorija Pride Info Centra u Beogradu i razgovarali sa LGBTIQ+ zajednicom.

Ova kolumna, kao i sam događaj kojim je inspirisana, dokaz su da konačno imamo prostora da čujemo jedni druge, sa željom da nastavimo da radimo na boljim odnosima, razumevanju i toleranciji. Raduje me što je nagrada stigla upravo za temu koja i meni lično veoma znači, jer su hrišćanstvo i kvir identitet nešto što sam dugo pokušavao da pomirim u sebi. Možda su upravo otvorenost u samom pisanju i nesvakidašnjost koju donosi doprineli kvalitetu i popularnosti teksta„, istakao je za Zoomer Mihajlovski povodom uručenja nagrade koja se tradicionalno dodeljuje tekstovima koji promovišu vrednosti kao što su ravnopravnost, tolerancija i suzbijanje predrasuda i stereotipa prema manjinskim, marginalizovanim i ugroženim grupama.

Serijal „Lice današnjice“ na Zoomeru predstavlja povratak autora pisanju kolumni nakon duže pauze, a mi smo kao redakcija i srećni i ponosni na veliki uspeh koje postižu i što promovišu vrednosti koje zajednički delimo i čestitamo Stefanu na zasluženoj nagradi!

Uskoro ćemo objaviti i intervju sa dobitnikom, a do tada vas podsećamo na šestu epizodu drugog serijala našeg podcasta „Osam boja“ u kojoj Mihajlovski detaljno govori o veri, religiji i pomirenju – a koju možete slušati na svim streaming platformama.

Nemanja Marinović
Kad ne uređuje tekstove, bistri politiku. Kad ne bistri politiku, bistri pop kulturu.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još