Srbija na vrhu Evrope i u samom vrhu sveta prema podacima o korona virusu

U Srbiji je najveći procenat pozitivnih u odnosu na broj testiranih na korona virus u čitavoj Evropi. Prosečan dnevni broj zaraženih u poslednjih sedam dana u Srbiji je bio najveći u Evropi i drugi najveći u svetu, prema podacima sajta „Our world in data„.

U poslednjih sedam dana, što je period koji se meri na ovom sajtu, procenat pozitivnih na testu za korona virus, u odnosu na ukupan broj testiranih građana i građanki u Srbiji iznosi 28,6 odsto. To je najveći procenat u Evropi i sedmi najveći u svetu.

Iza Srbije su Bosna i Hercegovina sa 24,9 procenata, Rumunija sa 22,5 procenata, pa Azerbejdžan sa 20,6 procenata.

Još jedan parametar Srbiju stavlja na vrh Evrope, a to je prosečni dnevni broj zaraženih u poslednjih sedam dana. Prema podacima objavljenim 19. septembra Srbija je sa, prosečno 1.018 zaraženih na dnevnom nivou prva u Evropi i druga u svetu.

Zemlja sa najvećim prosečnim dnevnim brojem zaraženih je Grenada, sa prosečno 1.447 novozaraženih. Na trećem mestu je, još jedna balkanska država- Crna Gora.

Srbija je na petom mestu u svetu prema ukupnom broju zaraženih u poslednje 2 sedmice, sa 12.272 slučaja na milion stanovnika.

Prema broju smrtnih ishoda, kao posledice zaraze korona virusom poslednje nedelje, Srbija je 27. u svetu.

Danas je broj zaraženih u Srbiji 6.424, sa 38 preminulih i 181 na respiratorima. Ugostiteljski objekti i dalje rade bez ograničenja. Veliki broj škola širom zemlje prešao je na kombinovani ili onlajn metod nastave.

Izvor fotografije: Poslovi Infostud

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još