Ruska balerina u znak protesta pleše Labudovo jezero na ledu

Plesačica Ilmira Bagautdinova zamenila je jednu od najprestižnijih ruskih bina za smrznutu vodu Finskog zaliva. Svojim plesom je doprinela protestu protiv građevinskog projekta za koje lokalno stanovništvo kaže da preti prirodnom staništu.

Ma zamrznutom jezeru u svojim patikama i beloj tutu haljini, Bagautdinova se snimila kako izvodi arabeske i folije, nakon što je pročitala izveštaje da se na tom mestu planira novi silos za žito.

Plesačica Marijinskog pozorišta objavila je video na mreži, dodajući muziku sa Labudovog jezera od Čajkovskog u znak solidarnosti labudovima koji žive u oko 50 km zapadno od Sankt Peterburga.

Ruska novinska agencija TASS izvestila je prošle godine da kompanija Baltički žitni terminal planira da započne izgradnju terminala u zalivu Batareinaja od 35 milijardi rubalja (477 miliona dolara).

Lenjingradska regionalna vlast rekla je agenciji Routers da nije izdala nikakvu građevinsku dozvolu za izgradnju u toj oblasti. Bagautdinova je pozvala Ruse da potpišu internet peticiju upućenu predsedniku Vladimiru Putinu u kojoj se traži da zaliv ostane u svom prirodnom stanju. Peticija je do sada prikupila više od 7650 potpisa.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još