Ronaldov 770. gol obara Peletov rekord

Kristijano Ronaldo ponovo se našao u centru pažnje fudbalske javnosti. Prvo jer se nakon što je Juventus eliminisan iz Lige Šampiona od strane Porta posumnjalo u njegov kvalitet i doprinos timu. Kako se Ronaldu bliži istek ugovora sa Juventusom ovaj poraz dodatno je podstakao i razgovore o potencijalnom transferu, među kojima i povratak u Real Madrid.

Međutim, slavni Portugalac okončao je sve takve rasprave, postigavši sva tri gola za pobedu svog tima u utakmici protiv Kaljarija. Ne samo to, već mu je to bio i 770. gol u karijeri, čime je oborio rekord Pelea u zvaničnim golovima (taman su se u Brazilu spremali da Marakanu preimenuju po Peleu), na čemu mu je Pele, koji nije priznavao ranije navode medija da je njegov rekord oboren, čestitao.

„Život je samostalan let. Svako ima svoje putovanje, a kako je tvoje putovanje predivno! Veoma ti se divim, volim da te gledam kako igraš i to ne krijem ni od koga. Čestitam ti što si oborio moj rekord u golovima na zvaničnim utakmicama.“ napisao je Pele na svom Instagram profilu.

Soccer Football – Serie A – Juventus v Udinese – Allianz Stadium, Turin, Italy – January 3, 2021 Juventus’ Cristiano Ronaldo celebrates scoring their third goal REUTERS/Massimo Pinca – UP1EH131N61XU

Do zabune oko Peleovog rekorda, ali i sveopšteg rekorda u broju datih golova na utakmicama, dolazi zato što FIFA nema zvaničan sistem za brojanje golova. Tako su neki izbrojali da Pele ima 757 golova i Ronaldov uspeh slavili još ranije, dok drugi, među kojima i sam Ronaldo, ubrajaju i one koje je Brazilac dao za „Brazilsku vojnu reprezentaciju“ i „Državni tim Sao Paola“, te tako prema njima bazi Pele ima 767 golova. Zahvaljujući ovakvo neurednom sistemu brojanja takođe je teško odrediti da li se sada Ronaldo nalazi u vrhu, zajedno sa Čehom Jozefom Bikanom, ili možda ispred njega, ili pak još mora da radi kako bi ga dositgao i prevazišao.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još