Preko 100 medijskih profesionalaca iz celog regiona okupilo se u Tirani

Media for All projekat bio je domaćin regionalne konferencije pod nazivom „Nezavisno novinarstvo je važno” koja je održana 9. i 10. marta u Tirani. Preko 100 novinara/ki, urednika/ca, regionalnih i međunarodnih eksperata/kinja, predstavnika i predstavnica, učestvovalo je u diskusijama i panelima tokom dva dana.

Zoomer je učestvovao na ovoj konferenciji na kome je našu redakciju predstavljala naša novinarka Nina Marić, autorka serijala SuperŽene i Mladi ekološki aktivisti.

Pozdravne govore održali su Mia Marzouk, zamenica misije iz Ambasade Velike Britanije u Tirani i Larisa Halilović, ekspertkinja za međunarodni razvoj i liderka Tima Media for All.

Kroz različite interaktivne sesije, konferencija je bila usmerena na predstavljanje priča i perspektiva žena i mladih u medijima na Zapadnom Balkanu.

Novinari i novinarke podelili su svoja iskustva i priče o uticaju ostvarenom kroz obuke, mentorstvo i umrežavanje i istraživali ključne vrednosti profesionalaca i profesionalki u medijima kako na lokalnom nivou tako i na međunarodnoj sceni. Pored integriteta, tačnosti i zaštite ljudskih prava, istaknuto je da su solidarnost, saradnja i empatija od ključnog značaja za unapređenje statusa žena i mladih u redakcijama i izvan njih.

Konferencija je takođe predstavljala mogućnost da se istaknu značaj i postignuća medija koji su učestvovali u programu, uz jasnu posvećenost nastavku prakse etičkog novinarstva u najboljem interesu njihovih zajednica uprkos izazovima sa kojima se mali mediji svakodnevno suočavaju.

Program MediaforAll podržao je 139 lokalnih medija širom Zapadnog Balkana tokom perioda od tri godine. Pomogao je u izgradnji veština, kapaciteta i otpornosti nezavisnih medija i ojačao preko 1600 medijskih profesionalaca i profesionalki za proizvodnju kvalitetnog, relevantnog i rodno osetljivog sadržaja koji uključuje nove i nedovoljno zastupljene publike, uključujući žene, mlade i marginalizovane grupe, dosežući ukupno do 17 miliona onlajn korisnika.

Program MediaforAll pokrenula je Vlada Velike Britanije, a sproveo ga je konzorcijum koji predvodi BritishCouncil, zajedno sa Thomson Foundation, BIRN i INTRAC.

Konferencija u Tirani je organizovana u partnerstvu sa British Council projektom Media for Youth.

Avatar
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Zašto se danas nose rasparene čarape?

Danas ćete često videti ljude koji su obuli različite čarape, najčešće šarene i u veselim bojama - a znate li zašto je...

Žao mi je što vam rušim Sneška, ali Rambo Amadeus je licemer celog života

Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, objavio je „objašnjenje" svog postupka prema novinarki Lejli Kašić i smatrate ga licemernim? Naravno da smatrate,...

Platforma „Tri slobode”: Javne kampanje širenja mržnje neprihvatljivo su sredstvo za političke obračune

Platforma „Tri slobode” smatra neprihvatljivim i nedopustivim kampanje targetiranja i zastrašivanja, koje preko plakata i grafita u gradovima Srbije i televizijama sa...

Šesti rođendan portala Hoću u pozorište uz pab kviz i tortu

Naš prijateljski portal, portal Hoću u pozorište ove godine, na Svetski dan pozorišta, proslavlja svoj 6. rođendan! Tim povodom ekipa portala...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još