Preko 100 medijskih profesionalaca iz celog regiona okupilo se u Tirani

Media for All projekat bio je domaćin regionalne konferencije pod nazivom „Nezavisno novinarstvo je važno“ koja je održana 9. i 10. marta u Tirani. Preko 100 novinara/ki, urednika/ca, regionalnih i međunarodnih eksperata/kinja, predstavnika i predstavnica, učestvovalo je u diskusijama i panelima tokom dva dana.

Zoomer je učestvovao na ovoj konferenciji na kome je našu redakciju predstavljala naša novinarka Nina Marić, autorka serijala SuperŽene i Mladi ekološki aktivisti.

Pozdravne govore održali su Mia Marzouk, zamenica misije iz Ambasade Velike Britanije u Tirani i Larisa Halilović, ekspertkinja za međunarodni razvoj i liderka Tima Media for All.

Kroz različite interaktivne sesije, konferencija je bila usmerena na predstavljanje priča i perspektiva žena i mladih u medijima na Zapadnom Balkanu.

Novinari i novinarke podelili su svoja iskustva i priče o uticaju ostvarenom kroz obuke, mentorstvo i umrežavanje i istraživali ključne vrednosti profesionalaca i profesionalki u medijima kako na lokalnom nivou tako i na međunarodnoj sceni. Pored integriteta, tačnosti i zaštite ljudskih prava, istaknuto je da su solidarnost, saradnja i empatija od ključnog značaja za unapređenje statusa žena i mladih u redakcijama i izvan njih.

Konferencija je takođe predstavljala mogućnost da se istaknu značaj i postignuća medija koji su učestvovali u programu, uz jasnu posvećenost nastavku prakse etičkog novinarstva u najboljem interesu njihovih zajednica uprkos izazovima sa kojima se mali mediji svakodnevno suočavaju.

Program MediaforAll podržao je 139 lokalnih medija širom Zapadnog Balkana tokom perioda od tri godine. Pomogao je u izgradnji veština, kapaciteta i otpornosti nezavisnih medija i ojačao preko 1600 medijskih profesionalaca i profesionalki za proizvodnju kvalitetnog, relevantnog i rodno osetljivog sadržaja koji uključuje nove i nedovoljno zastupljene publike, uključujući žene, mlade i marginalizovane grupe, dosežući ukupno do 17 miliona onlajn korisnika.

Program MediaforAll pokrenula je Vlada Velike Britanije, a sproveo ga je konzorcijum koji predvodi BritishCouncil, zajedno sa Thomson Foundation, BIRN i INTRAC.

Konferencija u Tirani je organizovana u partnerstvu sa British Council projektom Media for Youth.

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još