Tina Tarner završava karijeru

Legendarna američka pevačica i muzičarka, Tina Tarner, zvanično se povlači sa muzičke scene nakon šezdeset godina karijere. Ove novosti objavila je u autobiografskom film Tina, koji je imao svoju premijeru na festivalu u Berlinu početkom marta.

Rođena kao Ana Mej Buloks 1939. godine, počinje karijeru upoznavši Ajka Tarnera, budućeg muža, pevajući u njegovom bendu. Duo „Ajk i Tina Tarner“ ubrzo postaje slavan širom sveta, sa hitovima kao što su „River Deep, Mountain High“, „Nutbush City Limits“ i, možda najpoznatiji, „Proud Mary“.

Ipak, sredinom sedamdesetih par se razdvaja i Tina Tarner započinje solo karijeru, i dostiže status prave svetske zvezde. Pored muzike bavila se i glumom, u filmovima kao što su Mad Max 3 i Last Action Hero.

Pre tri godine, objavljeno je da će Tina Tarner praviti dokumentarni film o svojoj karijeri, u produkciji HBO-a. Istakla je da će putem njega javnosti prikazati i lepe i ružne, manje poznate trenutke iz svog života.

Vraćamo se u Ameriku, i zato sam htela da svojim fanovima kažem zbogom“ govori Tarner u filmu. „Da im kažem zbogom, i da im se zahvalim na svemu. Ovo je definitivno moj kraj“.

Film Tina će biti dostupan na HBO platformi 27. marta.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još