BIJENALE otvorilo poziv za mlade umetnike

Organizaciona grupa Bijenale, pod okriljem Udruženja likovnih umetnika Srbije, otvorila je poziv za volontere za manifestacioni program koji će se održati u periodu od 29. jula do 5. septembra 2021. godine.

Mladi umetnici će pri ovom programu imati prilike da se upoznaju sa načinom organizacije međunarodne savremene umetnosti, te na radionicama videti kako izgleda produkcija kustoskog rada sa timovima, kao i višenedeljni diskurzivni program. 

Mogu se prijaviti svi zainteresovani uzrasta od 18 do 35 godina, a poziv važi do 1. jula.

Prijavu možete naći direktno na sajtu ULUS-a ili putem linka na Instagram platformi https://bit.ly/2SfO7eG.

Udruženje ULUS je osnovano 1919. godine što ga čini najstarijim i najreprezentativnijim regionalnim udruženjem u kulturi, sa više od 2500 članova i oko 550 onih u statusu samostalnih umetnika. Cilj je isprva bilo rešavanje strukovnih pitanja u umetnosti kao i pitanje statusa umetnika u društvu.

Programske aktivnosti samog udruženja realizuju se u izložbenim prostorima umetničkog paviljona „Cvijeta Zuzorić”, kao i Galerije ULUS-a.

Inicijativa Mladih, čiji je cilj uključivanje mladih u sam rad samog udruženja, u projektu Bijenala ima svoj organizacioni tim, putem kog se realizuju umetnički i edukativni programi, a koji povezuje umetnike sa institucijama kulture, u cilju promocije njihove grane umetnosti. 

Do kraja poziva ostalo je još dvadesetak dana, tako da kliknite na link i zauzmite svoje mesto u ovom volonterskom programu.

Izvor: @bijenalemladih (Instagram)

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još