Nove medalje za Srbiju u Tokiju!

Današnji dan je dobar za naše sportiste! Naša takmičarka u karateu Jovana Preković u kategoriji do 61 kilograma porazila je u finalu Kineskinju Jin Sjaojan, te ponela zlato oko vrata. Jovana je pobednica mnogih svetskih turnira i takmičenja baš u ovoj kategoriji, tako da je pred Tokio imala dobre prognoze za finale. 

Ovo je sedma medalja do sada za Srbiju, čime smo zauzeli 32. mesto na listi odličja. S obzirom na to da broj sportista koji zastupa Srbiju na Olimpijskim igrama, ukoliko bi izuzeli timske sportove, i nije toliko veliki, možemo slobodno reći da naš skor za sada uopšte nije loš. 

Pre Preković, Zurab Datunašvili, predstavnik u rvanju grčko-rimskim stilom, doneo je 6. po redu medalju Srbiji, osvojivši bronzu u kategoriji do 87 kilograma, te obećao zlato u Rimu za tri godine. On je danas došao u Beograd.

Pored ovog finala i borbe za treće mesto imali smo i polufinale u vaterpolu sa očekivanim rezultatom. Naši delfini su sa samo poenom razlike porazili Špance rezultatom 10:9, te obezbedili još jedno olimpijsko finale. U finalu će odmeriti snage sa Grčkom koja je porazila Mađarsku. 

Odbojkašice su nažalost poražene od Sjedinjenih američkih država rezultatom 3:0, te su ostale bez finala, ali i dalje ostaja nada da će nakon borbe za treće mesto otići kući sa bronzanom medaljom. Za bronzu će se sutra od 9 časova boriti i košarkašice, koje je na putu za zlato zaustavila takođe reprezentacija Sjedinjenih američkih država.

Foto: REUTERS / ANNEGRET HILSE

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još