„NE BOLI SAMO SPOLJA“: Borba protiv nasilja nad ženama na malo drugačiji način

Sinoć je u prostorijama Dorćol Platz-a održan humanitarni događaj pod nazivom „Ne boli samo spolja“ u organizaciji udruženja „Srce srcem“. Cilj događaja bio je da se skrene pažnja javnosti na problem u našem društvu – nasilje nad ženama.

Događaj je započet predstavom „SAMICA diplomiranih glumica sa Fakulteta savremenih umetnosti u Beogradu. Režiju ove predstave potpisuje reditelj Milan Cerović.


SRCE SRCEM je projekat koji proizilazi iz ideje da smo mi društvo i da smo mi zajednica, i da smo odgovorni jedni za druge. Ovaj projekat je takođe poziv na delovanje, da naša srca budu otvorena da pruže pomoć, naše ruke spremne da pruže dobra dela i naša usta spremna da pruže reči podrške.“ – rekla je Anđela Antić, članica udruženja „Srce srcem“ na kraju predstave, i uputila zahvalnost svima prisutnima zato što su deo jednog novog početka.

Anđela je za ZOOMER istakla da ih je za organizaciju ovog događaja pored humanitarnog aspekta, podstakla i želja da mladim umetnicima pruže prostor za promociju njihovog rada. „To je za nas alfa i omega u svemu ovome!“ – naglašava Anđela. Pored toga, dodala je da je odziv ljudi na ovakve događaje fantastičan, i da im je ideja da iz meseca u mesec prave događaje poput ovog gde će svaka nedelja u mesecu biti rezervisana za drugačiji tip događaja. „Prva nedelja u mesecu biće rezervisana za projekcije filmova, druga za predstave, treća za performanse, koncerte i izložbe; i četvrta nedelja će biti rezervisana za tematske događaje gde ćemo prikupljati novac koji ćemo donirati domovima za nezbrinutu decu i svratištima.

Nakon predstave izveden je dramski performans i izložba pod nazivom „Ne boli samo spolja“. Aleksandra Plahin, učesnica ovog dramskog performansa rekla je za ZOOMER da je emociju uspela da prenese na publiku tako što se sa likovima iz performansa povezala pomoću priča njoj poznatih likova iz svog okruženja. „Za ovaj performans sam se spremala tako što sam se kroz emocijonalno pamćenje prisećala scena nasilja koje sam ja doživela u osnovnoj školi. Emocija onda sama od sebe krene.“ – dodala je Aleksandrina koleginica, glumica Bojana Urošević.

Pored ovog projekta biće organizovan i Fashion matine 26. novembra u lokalu New Tekstil, gde će se predstaviti i pevač Relja Popović sa svojim brendom MADE IN BALKAN, Bata Spasojević i brojni drugi dizajneri odeće sa ovih prostora.

Fotografije: Instagram/@a_tipicna

Darko Gligorijević
Darko Gligorijević
Polu poljoprivrednik, polu čovek koji piše tekstove.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još