fbpx

Moja baštica na divljačkoj deponiji: I Vesna Čipčić u Revi

Poznata srpska glumica Vesna Čipčić pridružila se juče građanima Beograda koji nedeljama sprečavaju zatrpavanje bare Reva građevinskim otpadom i, zajedno sa njima, zasadila cveće na mestu gde je bio kamen i pesak. Glumica se na ovaj potez odlučila podstaknuta primerom svoje kume, glumice Svetlane Bojković, kako bi se pridružila buđenju ekološke revolucije i pokazala svima da jako male akcije svakog od nas mogu da doprinesu društvenoj promeni. Ona je sa svojim pratiocima na Instagramu podelila fotografiju koju je opisala „Moja baštica na divljačkoj deponiji“.

„Podstaknuta sam mojom kumom Svetlanom Bojković koja se ovde našla i hrabro stala ispred onog kamiona, pa i ja svojim primerom hoću da pokažem da ovo nije neki veliki posao, to je samo ljubav, sve što vidite ovde. Želim da dam primer svima da bar po jedno drvo u godini svako od nas negde zasadi, kako bi živeli u nekim normalnim okolnostima i kako bi bili srećniji i mi i naša deca koja dolaze”, izjavila je tom prilikom glumica u video zapisu koji prenosi Twitter stranica Savski nasip.

Glumica je istakla i da svest na temu ekologije još uvek nije dovoljno razvijena, što je neophodno da se promeni.

„Moj motiv jeste to što ne mogu da shvatim da još uvek nismo čuli taj alarm koji već jako dugo zvoni. Potpuno smo nepismeni ostali na temu ekologije, a jasno je da je naša zemlja pri vrhu zemalja koje ne vode računa o ekologiji i životnoj sredini“, istakla je glumica tom prilikom i svojim primerom pozvala sve građane da se uključe u borbu za očuvanje životne sredine.

Podsećamo, prostor bare Reva, koji je stanište mnogih biljnih i životinjskih vrsta koje su čak i zakonom zaštićene kao ugrožene vrste, poput orla belorepana, svakodnevno je zatrpavan građevinskim otpadom i pretvoren u divlju deponiju. Pored ekološke katastrofe u najavi, ova divlja deponija ugrožava građane tog naselja zbog, kako navode, buke i prašine, ali i povećanog rizika od poplava. Građani svakodnevno dežuraju i sprečavaju kamione da dovoze građevinski otpad, a posebnu pažnju javnosti na ovaj problem skrenula je glumica Svetlana Bojković koja je stala ispred jednog od kamiona i sprečila istovarivanje otpada na ovom mestu.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Dr Milić: Mladi češće nego stariji razvijaju autoimunske reakcije nakon kovida

Doktorka Jovana Milić sa Univerziteta Modena i Reggio Emilia iz Italije, bila je gošća nove epizode Edit vloga pod nazivom „Zavrni rukav“....

Svetsko priznanje za KRIK

Istraživanje redakcije KRIK o sudijama u najvećim postupcima kriminala i korupcije u Srbiji „Prosudi ko sudi” dobitnik je svetskog priznanja „Sigma” .

Jana Danilović: Street art nije muški svet

Umetnice iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Republike Srbije, Hrvatske i Francuske su vikend provele oslikavajući zidove Dorćol Platza u okviru „All girls,...

Tam: jako je teško biti originalan

Moja današnja sagovornica, Tamara Popović, svima nam poznatija kao Tam: @its__tam pravo je osveženje za muzičku scenu Srbije. Svojim pesmama, poput:  „aj...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još