Mladi nisu najugroženija COVID-19 grupa ali ne znači da nisu ugroženi uopšte

Teško je i rizično pričati o pandemiji jer se do novih saznanja dolazi svakodnevno. Ipak, ono što znamo je da su mladi ljudi usled pretpostavke da su njihovi organizmi jači i imuni sistemi neprobojniji (ukoliko su zdravi) svrstavani u grupu koja nije ugrožena ali je svakako u mogućnosti da ugrožava druge. Trebalo je da prođe izvesno vreme da bi regulisali svoje društvene navike jer se letnji period slavlja obio svima o glavu. Međutim, sve ovo ne znači da i oni nisu ispaštali.

Možemo se setiti kroz kakav pakao su prošli svi korisnici domova kada su zbog pandemije bili izbačeni maltene na ulicu. Kao da je studentima iz unutrašnjosti samo još to falilo. A da ne spominjemo one čiji su prihodili i opstanak u gradovima uopšte zavisili od ugostiteljstva. Da, predavanja su promenila svoj oblik i to je priča za sebe, ali šta ćemo sa onim ljudima koji su svoje ispite spremali u miru i tišini svoje omiljene čitaonice ali se čitaonica zatvorila?

Verujemo da su ovi primeri tek vrh ledenog brega. Zato nam je potrebna vaša pomoć. British Council Srbija želi da uradi obimno istraživanje na ovu temu kako bi civilni sektor što efikasnije mogao da pomogne u prevazilaženju svih ovih poteškoća. Možeš li sa nama podeliti svoju priču?

Evo šta vam Britsh council poručuje:

Reci nam šta imaš – bilo da govoriš u svoje ime, u ime svojih prijatelja, zajednice ili organizacije iz koje dolaziš – reci nam šta misliš o COVID-u! Potrebna nam je tvoja pomoć da kreiramo upitnik koji će najbolje opisati tvoje potrebe i strahove u vezi sa COVID-19, da bismo sproveli istraživanje i predstavili rezultate istraživanja široj javnosti. Ovaj proces će pomoći tvojoj generaciji da utiče na vlade, nevladine organizacije, donatore, univerzitete, poslovnu i širu zajednicu – kako biste dobili odgovarajuću podršku.

Šta dobijaš učešćem u programu?

  • Priliku da se upoznaš sa vršnjacima iz zemlje i celog regiona Zapadnog Balkana i da zajedno diskutujete o uticaju COVID-19 na vaše živote i budućnost
  • Priliku da oblikuješ istraživanje i pomogneš nam da postavimo pitanja koja su ti stvarno važna
  • Priliku da predstaviš rezultate istraživanja kreatorima javnih politika, liderima nevladinog sektora, zajednici donatora, i pomogneš da njihov odgovor na COVID-19 bude na dobrobit mladih

Kako da se prijaviš?

Prijavi se do 25.oktobra 2020. popunjavanjem kratkog formulara na sledećem linku i slanjem videa (do 2min, maternji jezik, format mp4, u horizontalnom modu) u kom ćeš nam reći:

  1. ko si ti?
  2. kako je dosad COVID-19 pozitivno ili negativno uticao na tvoj život?
  3. kako očekuješ da će COVID-19 oblikovati tvoju budućnost?
  4. kako misliš da je COVID-19 uticao na tvoje okruženje?

15 prijavljenih sa najinspirativnijim odgovorima dobiće priliku da budu deo fokus grupe i učestvuju u izradi upitnika, kao i predstavljanju rezultata istraživanja kroz različite online događaje.

Posebno ohrabrujemo mlade iz raznovrsnih društvenih grupa (mlade iz ruralnih područja, mlade koji nisu zaposleni i ne nalaze se u nekom od programa obuke ili obrazovanja, pripadnike različitih etničkih ili verskih zajednica, LGBTI populacije, mlade sa invaliditetom, itd.) da se prijave!

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još