Mandić osvojila zlato na Olimpijskim igrama

Iako prognoze nisu išle na ruku Milice Mandić, ona je ipak dokazala da upornost, rad i podrška celog tima može razbiti predrasude i dokazati suprotno – osvojila je prvu zlatnu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama 2021!

Završni udarac nogom u oklop, srpska predstavnica zadala je korejki Da-bin Li, i time obezbedila rezultat 9:6 i time sebi, i našoj zemlji, donela treću medalju, barem za sada. 

Ponosno noseći medalju, izjavila je  da je prezadovoljna, s obzirom na to da se neće više takmičiti na Olimpijskim igrama, te da ne može biti ponosija jer je to rezultat za koji zaista posvećeno radila u prethodnom periodu, ali i godinama unazad.

Milici je ovo druga medalja na ovom takmičenju, a prvu je osvojima u Londonu 2012. godine. 

Srbija u dosadašnjem ukupnom plasmanu (onom sa odličjima) zauzima 15 mesto, sa tri medalje. Pre zlata koje je donela Mandić, srebro nam je doneo Damir Mikec u streljaštvu, a bronzu Tijana Bogdanović u tekvondou.

Nama ostaje za kraj da kažemo da smo oduvek bili ponosni na sve takmičare koji zauzmu mesto na ovom svetskom takmičenju, a oduvek punog srca bodrimo, i ove naše sportske heroje. Držimo palčeve svim predstojećim nastupima naših olimpijaca, i radujemo se svakoj sledećoj medalji unapred.

Hej, Milice, mi nismo ni jednom momentu posumnjali u tebe. Bravo! 

Photo by Maja Hitij/Getty Images

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još