Festival drugačije mode 20. aprila na Dorćol Platz-u

Želite da kupujete domaću modu, ali ne znate gde? Interesuje vas održiva moda i kulturno nasleđe, ali nemate priliku da više saznate o tome? Dođite na Festival drugačije mode 20. aprila na Dorćol Platz-u.

Festival na prodajnoj izložbi okuplja 20 brendova koje vode žene iz cele Srbije, a priliku da se upoznate sa njima imaćete od 11 do 18 časova.

Za ove talentovane žene, moda nije samo posao – to je strast. One koriste zaboravljene kulturne motive, spasavaju tekstil od završetka na otpadu i nude autentičnu alternativu sveprisutnoj brzoj modi„, izjavila je u ime festivala Katarina Ejdus i dodala da njihov rad nije samo umetnički izraz, već i misija očuvanja tradicije i promocije održivih praksi u modnoj industriji.

Osim što će posetioci i posetiteljke imate priliku da upoznaju i podrže kreatorke kupovinom, takođe će imati priliku da saznaju nešto više o drugim aspektima održive mode i oprobaju se u njima.

Izuzetno nam je važno da gradimo zajednicu drugačije mode i da se međusobno podržavamo na tom putu. To znači i da razgovaramo o svim njenim aspektima, ali i da menjamo navike. Iako održiva i spora moda zvuči kao nešto što je nedostupno ili nedostižno, baviti se njome na neki način je vrlo jednostavno jer je svuda oko nas„, dodaje jedna od osnivačica festivala Nataša Niškanović, koje je ujedno pozvala posetiteljke da isprate bogat prateći edukativni program i postanu deo održive modne budućnosti.

Na Festivalu drugačije mode moći ćete od 11 do 18 časova da prisustvujete masterclass-u italijanske dizajnerke Flaminie Saccucci, radionicama za izražavanje kreativnosti kroz pravljenje aksesoara, izložbi Pripovedanje kroz tkanje, kao i solidarnom i edukativnom kutku. Za sam kraj organizovana je žurka od 18 do 22 časova.

Festival je neprofitnog karaktera, a ulaz na sve programe je besplatan.

Događaj organizuju modni brend Women on the Way i Udruženje Nitna, a podržavaju ga Erste Banka – zvanična banka Festivala, Ambasada Italije u Srbiji, BeFem Feministički kulturni centar, Catalyst Balkan – Donacije.rs i Share fondacija.

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još