Drveće pleše: besplatna predstava u Studentskom parku

Drveće ponovo pleše!

Proleće je konačno stiglo u Beograd i idealno je vreme za jednu specifičnu predstavu! Prvo ovogodišnje izvođenje predstave „Drveće pleše“ održaće se u petak, 21. aprila sa početkom u 20 časova u Studentskom parku u Beogradu!

DRVEĆE PLEŠE je plesno pozorišna predstava DAH Teatra, na otvorenom, koja se bavi važnošću očuvanja drveća i igra se redovno u Studentskom Parku u Beogradu. Realizovana je u saradnji sa Institutom za umetničku Igru u Beogradu, a pored izvođača uključuje video radove i komponovanu muziku i ima za cilj da senzibilizuje publiku i podstakne inicijative u odbrani od prekomerne seče drveća.

Inicijalno inspirisana knjigom Petera Volebana – nemačkog šumarskog inženjera koje se posvetio posmatranju i istraživanju drveća, predstava koristi podatke o važnosti drveća i na poetski način prenosi magični svet drveća koje ima svoj „život“ – protkan pamćenjem, komunikacijom, brigom za mlade i disanjem koje oslobađa kiseonik, neophodan za ljudsku zajednicu„, kažu iz DAH Teatra i dodaju da je drveće nužno za naš život na ovoj planeti.

Drveće nam omogućava ne samo kiseonik, nego ima još čitav niz svojstava važnih za naše duhovno i fizičko zdravlje. Kako podići svest o toj važnosti? Naša predstava je jedan od načina. Jezik koji mi koristimo dopire direktno do srca i uma gledalaca„, kaže autorska ekipa.

Kao i uvek, ulaz na predstavu je slobodan, jer izvođači smatraju da je park prostor za sve nas!
Predstava je namenjena za sve uzraste, a dobrodošli su i kućni ljubimci.

Najbolje vreme za sađenje drveta bilo je pre 20 godina. Drugo najbolje vreme je sada.

Kineska poslovica
Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još