Dragan J. VUČIĆEVIĆ i zatvor – epizoda 2

Vlasniku prorežimskog tabloida Draganu J. Vučićeviću, na osnovu odluke Prvog osnovnog suda u Beogradu, novčana kazna izrečena zbog uvreda u produženom trajanju preinačena je u zatvorsku kaznu u trajanju od 180 dana.

Vučićević nije platio kaznu u iznosu od 200.000 dinara iz krivičnog postupka koji je pokrenula Žaklina Tatalović, novinarka N1.

Fotografija: N1

Ono što je zanimljivo u ovom slučaju, jeste da se presuda protiv Vučićevića nalazila duže od godinu dana „u fioci“ sudije Prvog osnovnog suda Dragiše Kesara, navodi portal Danas. Nakon niza reakcija advokata Žakline Tatalović, tek prethodne nedelje se oglasila uprava Prvog osnovnog suda. „Sudija Kesar je neopravdano odugovlačio postupak i gurao krivičnu kaznu u zastarelost“, navodi se iz uprave Prvog osnovnog suda. Zastarelost ovog slučaja bi nastupila 3. marta da nije bilo reakcije advokata tužilje.

Traženo je i izjašnjenje sudije Kesara, koji je odmah nakon toga, ipak, dostavio sve spise krivičnom veću. Krivično veće odlučilo je da preinači presudu, navodi se na portalu Danas.


⚡️ Čekajte, ovde nam je nešto poznato!

aprilu 2023. godine, Dragan J. Vučićević je optuživao novinarku N1 Žaklinu Tatalović da zbog nje ide u zatvor na 6 meseci. Na press konferenciji, mahao je presudom za koju je tvrdio da je doneta zbog vređanja Žakline Tatalović.

Fotografija: 24sedam

Nakon toga, Vučićević i Sima Spasić su odigrali čitav performans ispred Okružnog zatvora u Bačvanskoj ulici. Vlasnik „Informer“-a došao je da se prijavi na izdržavanje zatvorske kazne, na osnovu prethodno pomenute presude; dok ga je Simo Spasić sprečavao u toj nameri.

Međutim, ova presuda nije bila zbog tužbe Žakline Tatalović, već zbog tužbe novinara Jugoslava Ćosića sa TV Insajder za niz uvredljivih tvitova. Nakon samo jedne prespavane noći u Okružnom zatvoru, Dragan J. Vučićević izašao je „napolje“. Njegova supruga kako Vučićević navodi, uprkos njegovim izričitim zahtevima da to ne čini, uplatila je novčanu kaznu u iznosu od 200.000 dinara. Upravo zbog ove neplaćene kazne, Vučićević je i „otišao“ u zatvor.

Fotografija: Informer

Da li će ovoga puta Dragan J. Vučićević zaista otići na izdržavanje zatvorske kazne u zatvor? 🧐

Naslovna fotografija: BETAPHOTO/Press centar UNS

Darko Gligorijević
Darko Gligorijević
Polu poljoprivrednik, polu čovek koji piše tekstove.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još