Bašta fest: Vladica Petrović (Samo ovaj svet) – Preskočio sam godine debitantske krize

U takmičarskom delu Bašta festa našao se i film „Samo ovaj svet“ Petra Lakića, u kome debituje glumac Vladica Petrović. Film govori o Viktoru, usamljenom vozaču motora, koji počinje da prati svog automehaničara. Vrlo je specifičan, a mene je odmah zanimalo kako se Petrović snašao i kako se oseća na Bašta festu.

Spomenio si da ti je ovaj film prvi put put da glumiš pa me zanima – kakav je osećaj?

Vrlo neobično, zato što sam prolazio kroz neke faze ulaženja i izlaženja iz uloge i mislio sam da to negde može tako da se radi mnogo diskretnija, a ustvari ušao sam u celu stvar, koja me je tek posle tri meseca vratila u moju stvarnost.

Kakav je osećaj gledati sebe na velikom platnu, na jednom ovakvom festivalu?

Imao sam osećaj kao da to nije bio prvi projekat, kao da sam bio spreman za tako neka događanja. Shvatio sam naravno da je festival međunarodnog karaktera i jako mi imponuje po imenima i ostvarenjima koje sam video. Možda zato što već imam neku zrelost i neke godine preskočio sam te debitanske krize.

Da li ti je ovo prvi put na Bašta Festu i kako ti se dopada?

Jeste. Čuo sam dosta o Bašta Festu, i Bašta je na neki strašno neobičan način zanimljiva jer 20% publike sačinjava stvarno filmska publika dok 80% su neka deca i njihovi roditelji, ali mi je jako zabavno što tokom celog festivala se priča o nekim drugim temama, a to ništa ne smeta filmskom užitku na projekciji.

Sigurna sam da ćemo od Vladice još mnogo toga zanimljivog videti, a do tada – pratite šta je to još zanimljivo bilo na ovogodišnjem Bašta Festu.

Foto: Film Samo ovaj svet, promo

Maša Rudović
Maša Rudović
Ja sam sve ono od čega je desničarima neprijatno.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još