15 godina Kišobran žurke: Odlučili smo da zatvorimo ovu epohu na vrhuncu

The end of an era. Drugog decembra u klubu Dragstor obeležiće se 15. rođendan Kišobran žurke, ali i poslednja žurka u organizaciji njegovog kolektiva. Od 2008. u klubu Akademija, koji više ne postoji, do Doma Omladine i konačno Dragstora, Kišobran je postao jedna od najvećih indie žurki u Beogradu, a Kišobranci nam za zaključak priče spremaju iznenađenje, kao i razne goste među kojima je i bend Koi Koi.

Kako saznajemo, budući da je Kišobran već uveliko tinejdžer, verovatno bi išao u XIII gimnaziju. „Možda je to najrealnije, s obzirom na to da je skoro ceo kolektiv išao u nju”, rekao je Ivan Ojkić iz organizacije. 

foto / Nađa Kastratović

Odluka da ovo bude poslednja žurka je teška, ali smo odlučili da zatvorimo ovu epohu na vrhuncu, čuvajući sećanja i energiju koju smo stvorili zajedno. Kišobran se otvorio i žurka kao takva više nije potrebna”, dodao je Ivan. To znači da, iako se vrata ove žurke zatvaraju, ideje i doprinos alternativnoj beogradskoj sceni nastaviće se kroz druge projekte. „Nastavljamo da podržavamo mlade umetnike i bendove kroz Hali Gali i lokale Zaokret i Sprat. Možda čak i eksperimentišemo s novim formatima događaja, dokle god je nama interesantno. Uvek smo otvoreni za nova putovanja i izazove koji dolaze uz njih.

Pored pomenutih lokala i Hali Gali projekta, Kišobran kolektiv je otvorio vrata i galerije Kula, gde od 30. novembra do 17. decembra možete posetiti izložbu „All Kišobran parties – The last look” koja će nas podsetiti na upečatljive momente sa žurki, kao i na ikonične dizajne plakata koji su dali još jedan autentičan pečat ovoj organizaciji. „Omiljeni period Kišobrana je teško izdvojiti, ali možda period 2016. godine kada smo radili u Domu Omladine otvorili lokal Zaokret koji je možda najveći proizvod Kišobrana. Svakako nastavak posle i sve žurke u klubu Dragstor su bile nezaboravne.

foto / Nađa Kastratović

Ivan nas je podsetio da je Kišobran, pored standardnog formata u Dragstoru, dosta proputovao, kao i da je proširio svoju publiku organizovanjem Piknika na otvorenom. „Putovanja s Kišobranom su bila nezaboravna! Obišli smo skoro sve veće gradove u regionu, svako mesto je nosilo svoju posebnu energiju. Ali definitivno, Niš i klub Feedback su bili nešto posebno za nas. A Piknici su došli kao prirodna evolucija naše zajednice. Tu se okuplja šira publika, porodice, prijatelji – atmosfera je opuštenija, ali isto tako predivna kao i na žurkama. Različiti ljudi dolaze na piknike, ulaz je besplatan i koncept je dosta otvoreniji nego sama žurka. Piknik je uvek nedeljom i samim tim energija dogadjaja je potpuno drugačija nego večernji event.

foto / Nenad Vujanović

Za kraj ove nezaboravne žurke, pripremili smo nešto posebno – želimo da obeležimo ovaj važan trenutak, proslavimo 15 godina sjajnih uspomena i zatvorimo ovu predivnu epohu na najbolji način. Biće to emotivan i spektakularan završetak, prepun muzike koja nas je definisala tokom godina i atmosfere koja će se dugo pamtiti”, dodao je Ivan za kraj.

Ina Stanković
Ovo ćete srediti u montaži.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još