Zoomiramo: The Fenty show vol. 2

U doba gde se većina modnih revija i koncerata dešava ili strogo digitalno, ili na distanci, ko bi se usudio da napravi žurku/koncert/modnu reviju? Naravno, Rijana.

Prošle godine smo pomno pratili kako je the Savage x Fenty show doprineo jednoj novoj eri donjeg veša, sa lakoćom smenjujući fantaziju Victoria’s Secret seksipila sa snažnom porukom inkluzije.

Kako je Victoria’s Secret prošle godine ukinula svoje godišnje revije, ili kako su, odbijajući da naprave bilo kakve izmene u svojim revijama, jer oni “prodaju fantaziju”, doveli svoju firmu do propasti(to je tema za sebe). Međutim, Rijana i njen tim su prošle godine to dobro iskoristili i dali ljudima bukvalno ono što žele da vide.

The Savage x Fenty jesenji 2020 show je dizajniran pre pandemije, i odlučili su se da će revije biti uprkos svemu. Dok je prvi The Savage x Fenty show sniman pred publikom, drugi nazvan Vol. 2, je sniman početkom septembra u praznoj dvorani Los Anđelesu. Ovog puta postoji više setova: tunel, koji dosta podseća na rad James Turrel-a, psihodelična džungla kao i neon osvetljena fabrika.

Sam show je pun poznatih ličnosti koji nose Fenty donji veš; Paris Hilton, Demi Moore, Bella Hadid, Lizzo, Willow Smith, Normani, Ella Mai, Rosalia i mnogi drugi. Koncept show-a je i baziran na tri segmenta: poznate ličnosti poziraju u donjem vešu, plesne numere i uživo muzički performansi, ali se i kroz sve ove segmente provlače kratki intervjui i dokumentarni snimci od stvaranja same kolekcije.

Inače fun fact: Rijana obožava da sve piše rukom. Zato su i prvi modeli donjeg veša koje možemo da vidimo ukrašeni “doodle” crtežima upravo od strane Rijane. Rijana kaže da je bila inspirisana konceptom dnevnika, škrabanjem i crtkanjem, pa je zato i donji veš ukrašen srcima, xoxo, smajlićima i raznim znakovima.

Najveća razlika između prvog i drugog Fenty show-a je prisustvo više muškaraca, kao i predstavljanje kolekcije za muškarce, dizajnirane od strane Christian Combs-a i Rijane. Kolekcija sadrži bokserice, ogrtače i satenske pidžame u crnoj i lavanda boji.

Kao i ženska linija, i muška konfekcija dolazi u rasponu velična od XS-3XL.

Rijana u show-u objašnjava svoju filozofiju o samoizražavanju. Govori o svojoj zahvalnosti za drag kraljice (kako su inspirativne) i o svom stavu prema inkluziji.

Mnoge poznate drag kraljice defiluju u zavodljivom donjem vešu i pričaju o načinu kako one doživljavaju seksualnost.

U jednoj sceni, pevačica Lizzo energetično pleše ispred ogledala, noseći rojal plavi veš i bele patike. Malo kasnije u odrazu je druga igračiča, koja pleše uz sporiju, drugačiju pesmu. Ona isto nosi rojal plavi veš, ali ona zažmuri i udalji se od ogledala. Kada se ponovo pogleda, njen odraz je iskrivljen.

Ovaj prikaz me je posebno oduševio, i možda obašnjava celu Rijaninu Fenty filozofiju, totalno kontradiktornu svim pravilima marketinga. Samopouzdanje ne dolazi uz veš, šminku ili odeću.

Samopouzdanje i seksualnost se stiče ili zarađuje, ne zavisi od visine, težine, boje kože ili kako se izjašnjavamo, a sve ostalo, bio to veš ili šminka ga samo dopunjuje.

ovaj tekst rađen je u sradnji sa @issaartstudio

*sve fotografije su skringrebovi sa zvaničnog video prenosa revije prikazanog na Amazon Prime.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Bliži li se kraj rata u Ukrajini?

Reči koje ćete ovih dana često čuti su: „Marijupolj je pao”. Kada to kažu, ljudi aludiraju na izlazak ukrajinskih vojnika iz čeličane...

Gol protiv stigme: Milica Pavlović i fudbalerke sa Daunovim sindromom

U sportskoj dvorani kampusa Univerziteta u Banjaluci odigrana je utakmica „fudbalom protiv stigme" u kojoj su fudbalsko umeće pokazale devojke sa Daunovim...

Filmska priča bega iz Rusije članica Pussy Riot

Otkad je Rusija započela invaziju na Ukrajinu, milioni Ukrajinaca su pobegli iz svoje zemlje, kako bi se spasili. Takođe, iz svoje zemlje,...

Jachim Zoomira nedelju 073

Nekrofilija u medijima postoji i zbog vas.

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još